Zelený hrob přehled
Deborah Crombie
Kincaid - Jamesová série
Superintendant Duncan Kincaid a seržantka Gemma Jamesová vyšetřují smrt Connora Swana, jehož tělo bylo nalezeno v řece kousek za Londýnem. Connorův tchán, slavný dirigent sir Gerlad Asherton, požádá Scotland Yard o důkladné prošetření smrti svého zetě. Počáteční domněnka, že šlo o nešťastnou náhodu, se záhy mění v přesvědčení, že Connor byl zavražděn. Navíc před dvaceti lety podobně zahynul bratr Connorovy ženy Julie. Je snad mezi oběma případy nějaká souvislost? Dozvíte se v knize Zelený hrob. ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2009 , MottoOriginální název:
Leave the Grave Green, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zelený hrob. Přihlašte se a napište ho.
Nuda, šeď, nuda
Půjčím si slova nadřízeného : "Náměstek komisaře měl rýpavý dotaz, proč ještě nemáme výsledky odpovídající vaší skvělé práci?".
Byli-li by podáváni jako párek amatérů, kteří se zapletli do vyš. nejasného úmrtí, člověk by to bral, ale od SY čekáme něco extra.
A vezmu-li v potaz romantickou linku příběhu, tak sice vím, jakou měla která budova fasádu, a kdo si jak dal nohu přes nohu, a kde stála která židle, ale nepochopila jsem, zda se Duncan s dotyčnou - jednou i druhou - vyspal či ne :-)
Nevím ani, proč se to jmenuje Zelený hrob....???
Další díl už asi nedám. Možná po nějaké době.
Jako detektivka nuda, ovšem zase jsem si udělal prima výlet do světa malířství, opery a rozvodového řízení. Ne však, že by alespoň jedno z toho bylo nějak záživné, ale tonoucí se i stébla chytá.
Co se musí Deborah Crombiové nechat je, že si příliš neláme hlavu se zápletkou. Nabídne čtenáři jednoduchý zločin a pak kolem něj nechá na dvou stech stranách kroužit své dva hrdiny, přičemž většina jejich vyšetřování spočívá ve vyptávání se ostatních, kdo kde byl v inkriminovanou dobu vraždy. Když pak autorka celou věc ukončí, vůbec se netrápí tím, že řešení, jaké čtenáři nabídla, dělá z policistů hlupce, jež přehlížejí očividné souvislosti. A to ani nemluvím o závěrečném zatýkání, probíhajícím v nechtěně komické rovině, protože důmyslní kriminalisté nemají na pachatele žádné důkazy a tak musejí spoléhat pouze na jeho černé svědomí. Za úplnou zbytečnost pak považuji milostnou vsuvku, která je v příběhu vysloveně navíc a má za úkol pouze uspokojit ženskou nevraživost vůči mužské promiskuitě.
Kniha Zelený hrob v seznamech
2007 | Podíl na smrti |
2004 | Případ nevěrné manželky |
2014 | Zvuk rozbitého skla |
2003 | A odpočívej v pokoji |
2002 | Hlas pomsty |
Průměrná detektivka.Takovy odpočinek.Ale četla se dobře