Kincugi: Umění nápravy přehled
Céline Santiini
Naučte se přijmout i stinné stránky života, uzdravit nejhlubší zranění a stát se odolnějšími díky této svépomocné knize inspirované starým japonským uměním kincugi. Kincugi je japonský způsob opravy rozbitého porcelánu pomocí práškového zlata. Den po dni, týden po týdnu, krok po kroku se objekt očišťuje, opečovává, opravuje a nakonec obohatí o zlato. Nejde jen o metodu opravy porcelánu, ale stále více rozšířenou terapeutickou metodu využívanou metaforicky i při léčení lidí. „Legenda praví, že šógun Jošimasa Ašikaga (1435–1490) používal během čajového obřadu vždy svou oblíbenou misku (chawan). Jednoho dne se však rozbila. Poslal ji proto do Číny, odkud pocházela, aby ji tam opravili. Z výsledku byl ovšem velmi zklamaný. Po mnoha měsících se mu vrátila miska opravená pomocí ošklivých kovových háčků, které ji nejen hyzdily, ale zároveň nebyly nepropustné. Pověřil proto své japonské umělce, aby našli jiné, efektivnější, a především estetičtější řešení. A tak se zrodilo umění kincugi.“... celý text
Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2019 , AlferiaOriginální název:
Kintsugi, l’art de la résilience, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kincugi: Umění nápravy. Přihlašte se a napište ho.
Kincugi je krásná technika. Může pomoci lidem za na sobě chtějí trochu zapracovat i vnitřně.
Knižní novinky (44. týden)
27.10.2019
Knižní novinky (43. týden)
20.10.2019
Kniha Kincugi: Umění nápravy v seznamech
Moc se mi tato technika líbí, je dekorativní, šetrná, pomáhá soustředit se na daný okamžik a má v sobě moudrost, kterou můžeme přenášet do svých životu.