Kladivo na čarodějnice přehled
Václav Kaplický

Kladivo na čarodějnice je nejslavnějším a nejznámějším dílem Václava Kaplického. Je napsán na základě skutečné události z konce 17. století, z doby, kdy nelítostně řádila inkvizice. Vypráví o čarodějnickém procesu s více než sto osobami z okolí Velkých Losin řízeném inkvizitorem Bobligem z Edelstatu. Ten naprosto nemilosrdně a krutě mučí a upaluje nevinné lidi, aby ukázal svou moc a získal jejich majetek. Příběh aktuální stále, kdy moc, mnohdy sama neschopná a slabá, podpořená chamitovstí a bezohledností, ničí bez důkazů nepohodlné lidi a navozuje strach ve společnosti. Vydala Fortuna Libri pro Neoluxor. Část nákladu vydána pro Neoluxor s odlišnou obálkou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kladivo na čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Kladivo na čarodějnice v seznamech
v Přečtených | 4 357x |
v Mé knihovně | 1 142x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
čarodějnice zfilmováno 17. století inkvizice katolická církev upalování čarodějnic právo útrpné perzekuce Velké Losiny čarodějnické procesyAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
1954 | ![]() |
1977 | ![]() |
1956 | ![]() |
1976 | ![]() |
Příšerná kniha !!!
Rozuměj: Příšerný děj. Když jsem tu knihu četl, měl jsem sto chutí použít stroj času a těm nelidským bestiím v podobě Bobliga a jeho pomocníkům zakroutit krkem. Oni by zasloužili skončit na hranici!!
Je strašné, že se něco takového mohlo někdy odehrát. Ta naprostá beznaděj. Nepřiznáš se, ovládá tě ďábel. Přiznáš se, jsi čarodějnice. Oba výsledky vedou neprodleně ke stejnému cíli. Upálení !!! Děs, Děs, Děs!!
Bohužel díky tomu všemu co mám načteno, vím, že tyhle metody neskončily dobou inkvizice. Tyhle metody používalo i NKVD. Mučení, dokud jsi se nepřiznal a nehodil vinu i na další nevinné.
Jistě by se daly najít i jiné příklady.
Tahle kniha mě zasáhla zřejmě o něco víc právě proto, že se odehrála na našem území. Tedy v naší zemi.
Závěr. Příšerná beznadějná kniha, příšerný, beznadějný film.
Ovšem Kaplický si za to, jak tu věrohodně knihu napsal, pět hvězd pochopitelně zaslouží.