Klapzubova jedenáctka přehled
Eduard Bass (p)
Klasický humoristický román ze sportovního prostředí, o tom, jak chalupník Klapzuba vychová ze svých synů slavnou fotbalovou jedenáctku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klapzubova jedenáctka. Přihlašte se a napište ho.
Pobavilo. S úctou k roku vydání, ale funguje to celkem fajně i po stu letech. Takové vlastenecko-sportovní povzbuzení :-) Klasika!
Hotovo, šmitec, tohle je fajn knížka pro všechny malé i velké kluky. Už jen ta geniální zkratka, že chalupník měl 11 synů a tak z nich sestavil fotbalový tým, je nádherná. A pak ty cifry, kolik to kluci nandali soupěřům: 7:0, 5:0, 12:0, to pohladí po srdci každého, kdo kdy kopnul do mičudy. Knížka prostě nestárne. Stejně jako ta Barcelona, na kterou se v knížce Klabzubáci také vyřítí :)
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
Kniha Klapzubova jedenáctka v seznamech
v Přečtených | 1 873x |
v Mé knihovně | 600x |
česká literatura pro mládež česká města čeští spisovatelé mistrovství Evropy humoristické romány mistrovství světa otcové a synové fotbal, kopaná klasická literaturaAutorovy další knížky
1955 | Cirkus Humberto |
1963 | Klapzubova jedenáctka |
1948 | Lidé z maringotek |
1983 | České humoresky |
2000 | Na lodi za pohádkou |
Milá, nenáročná, oddechová kniha, která potěší každého milovníka fotbalu. Nadto dokáže vyzdvihnout řadu ctnosti jako cest, charakter fair play, vlastenectví a další a v kombinaci s fotbalovým příběhem působí jako balzám na duši.