Klapzubova jedenástka přehled

Klapzubova jedenástka
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322893/bmid_klapzubova-jedenastka-KDH-322893.jpg 4 1106 1106

príbeh otca, ktorý má jedenásť synov, z ktorých vytvorí profesionálny, neporaziteľný futbalový tým. Bass sa tu humornou formou zamýšľa i nad etikou a profesionalitou športu.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klapzubova jedenástka. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (159)

sgjoli
15.09.2024 4 z 5

Kdysi dávno jsem Klapzubáky četla v tištěné podobě, ale protože mám hlavu děravou a už jsem si to moc nepamatovala, bylo na čase si příběh zopakovat. Tentokrát jako audioknihu.
Jo, bylo to docela milé znovushledání. Připomněla jsem si, jak moc mne bavilo to vyprávění o soudržnosti, píli a vytrvalosti našich hlavních hrdinů a jak jim pantáta Klapzuba nedal nic zadarmo. To bylo takové docela inspirující a osvěžující si něco takového číst, resp. poslouchat.
Mám pocit, že audiokniha nezachytila úplně všechno - že tu chyběla minimálně ta pasáž o tom, jak se naši bratři rozutekli do různých týmů, což se jim ve výsledku neosvědčilo. Ale jinak to bylo dost milý poslech.
Musím také říct, že pan autor uměl skvěle vystihnout to fotbalové prostředí - v tom smyslu, že i já jako člověk, kterého fotbal jinak vlastně vůbec nezajímá, jsem si to uměla užít a do toho příběhu se ponořit.
Takže za sebe mohu určitě doporučit - i těm, které fotbal jinak docela míjí. Je to tu podané dost přístupnou cestou.

SimonV
07.08.2024 5 z 5

Pohádka pro dospělé je nejpříhodnější označení pro Klapzubovu jedenáctku. Jsem milovník současného fotbalu, a proto pro mě bylo zajímavé číst o kopané z pohledu prvorepublikového autora.
Často jsem však měl pocit jako by Bass psal o mých pocitech, když v emocích sleduji zápas.
Přestože je příběh pohádkový, myšlenka, že sport spojuje, je zde pravdivě a dobře popsána. Knihu bych doporučil snad úplně každému, kdo si chce odpočinout u něčeho pozitivního. 5/5


Naďa2411
01.08.2024 5 z 5

Ač kopaná nepatří mezi mé oblíbené sporty, ráda jsem si po dlouhé době připomněla tuto povinnou četbu. Autor "fotbalovým" perem napsal příběh o české rodině, ve které se rodí jen samí kluci - Klabzubové - z Dolních Bukviček u Kouřimě. A protože je jich 11, otec po tři roky vycvičí chlapce fotbalu tak, že konkurují nejen na domácí půdě. A kdopak si pamatuje, jak skončí poslední zápas s Austrálií a proč Klabzubové hrají vodní pólo? Titul, který si stále můžeme připomenout i v podobě divadelní hry. Čtěte a sportujte, dílo určitě pobaví i nesportovce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klapzubova jedenástka v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených1 835x
ve Čtenářské výzvě116x
v Doporučených70x
v Knihotéce584x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech10x