Kleopatra - ve znamení hada přehled
Siegfried Obermeier
![Kleopatra - ve znamení hada Kleopatra - ve znamení hada](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33075/bmid_kleopatra-ve-znameni-hada-L5p-33075.jpg?v=1547907750)
Historický román zobrazující úsek římských dějin, kdy se božský Caesar setkal s vládkyní Egypta Kleopatrou.
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 1998 , Ikar (CZ)Originální název:
Kleopatra. Im Zeichen der Schlange, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kleopatra - ve znamení hada. Přihlašte se a napište ho.
![Leona333 Leona333](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/291756/m_leona333-WAk.jpg?v=1582653543)
11.03.2020
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Díky této knize jsem se více začetla do historických románů a faktů. Kniha je naprosto úchvatná. Ale pozor! Kniha není stejná jako film, ve kterém ztvárnila hlavní úlohu americká herečka Liz Taylorová... ; )
Kniha Kleopatra - ve znamení hada v seznamech
v Mé knihovně | 73x |
2003 | ![]() |
2007 | ![]() |
2005 | ![]() |
2002 | ![]() |
2010 | ![]() |
Rozhodně se nejedná o historické dílo.Je to jen román s jistými nepřesnostmi. Protože jsem četla knihy Paměti Kleopatry,které byly velkolepé mám co srovnávat.Setkání Antonia a Kleopatry nebo příprava a bitva u Aktia. A navíc z Herodesa dělal spisovatel tak trochu hlupáka.Naopak i když vystupoval jako krutovládce což pro tu dobu bylo přijatelné,tak myšlením a politickou taktikou se udržel u moci.Hlavní hrdina a lékař Olympus svým dobrodružstvím a odvážnou jízdou antického hrdiny určitě přispěl mnohým čtenářům k dobré pohodě.