Kletba dědictví přehled
Malwina Szczepkowska
![Kletba dědictví Kletba dědictví](https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64349/kletba-dedictvi-64349.jpg?v=1323035346)
Kriminální román odehrávající se v předválečném Polsku v prostředí starého domu bohatého starce. Osoby tohoto domu, většinou starcovi příbuzní, lidé pochybených existencí a pokřivených charakterů, sledují jediný cíl zmocnit se dědictví. Neštítí se podlosti a jejich chamtivost je dožene až ke zločinu. Autorka se zde poněkud odchyluje od běžné představy tohoto žánru; aby dosáhla gradace příběhu, zaměřuje se na detailní psychologickou kresbu postav a mistrně líčí dusivou atmosféru starého domu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1968 , Mladá frontaOriginální název:
Dom chorych dusz, 1957
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kletba dědictví. Přihlašte se a napište ho.
![jivanic jivanic](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
slabota. autorka pisat vie, citat sa to da celkom lahko, ale ta pointa je absurdna. naivne.
![dagmar5477 dagmar5477](https://www.databazeknih.cz/img/users/86_/86068/m_86068-loi.jpg?v=1498932184)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka, které mě opravdu chytla. Skvělý popis místa děje, ale i osob, jejich charakterů. Určitě se k ní zase časem vrátím.
Kniha Kletba dědictví v seznamech
v Mé knihovně | 37x |
Nalezeno mezi vyřazenými v místní knihovně, po prolistování jsem zjistil, že už jsem ji kdysi v "dávné" minulosti přečetl. Ale ani tehdy mě zřejmě nezaujala, protože dobré knihy si pamatuji.