Kletba otroků přehled
Daniel Easterman (p)
Vydáno pod pseudonymem Daniel Easterman. Po návratu ze služební cesty z Afriky na nachází Angelina Hammelová, Haiťanka z vysoce postavené a vlivné rodiny, pod podlahou bytu v Brooklynu několik mrtvol v různém stádiu rozkladu. V téže době ztrácí i manžela, který poslední léta života zasvětil neúnavnému pátrání po tajemství otrokářské lodi, v jejíž útrobách se skrývalo víc než jenom černí otroci odsouzení k neúnavné dřině na plantážích. Právě tak začíná další strhující, napínavý román Daniela Eastermana, ve kterém není nouze o překvapení, černou magii a intriky. Společně s Angelinou a jejím milencem, brooklynským vyšetřovatelem Abramsem, čtenář krůček po krůčku a s mrazením v zádech odkrývá spletitou minulost tajemného Sedmého řádu, jehož kořeny sahají až do srdce černé Afriky a postupně jako tropické liány obtáčejí a dusí vše, co se jim připlete do cesty. Nelidské praktiky Sedmého řádu stále více děsí Brooklyn. Předpovězené zmrtvýchvstání a návrat černého krále se blíží.... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2004 , BB artOriginální název:
Night of the seventh darkness, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kletba otroků. Přihlašte se a napište ho.
Nic pro mě. Nemám ráda “voudou” s jeho prapodivnými bohy a obětinami ve formě láhví rumu. Nemám ráda francouzštinu. A hlavně mi vůbec nesedla potrhlá Angelina a nanicovatý Reuben. Oba dva mi připadali padlí na hlavu, jejich chování postrádalo logiku. Jinak námět úžasný, ale padouši byli vždy o krok dopředu a podle toho to taky dopadlo.
Kniha Kletba otroků v seznamech
2006 | K |
2004 | Kletba otroků |
2002 | Jaguáří maska |
2002 | Sedmá svatyně |
2003 | Devátý Buddha |
Kreolská modlitba za mrtvé.
S důrazem na ponurou atmosféru mi to ze začátku připomíná španělský horror. Je to opravdu ponuré, syrové, nabité.
Woodoo x Vodoun.
Černá magie.
Sedmý řád.
Je to jiné, příběh dává hodně na pocity, je to zvláštní, ze slov význam cítíte, neodhadujete; ze zombie cítíte zapáchající a uhnívající maso, nasládlost, poté zvětralost a rozklad.
Je to beletrie, ale dává vám věřit tomu.
Kniha je velice čtivá a není to horror/thriller další v řadě. Tato kniha má osobnost, má nápad (nápadité téma a podání).
Doporučuji.