Klíč k času přehled

Klíč k času
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455653/bmid_klic-k-casu-iND-455653.jpg 4 571 571

Vasilisa žila až donedávna se svojí babičkou a neměla ponětí o tom, že její otec je mocný mág země Eflary. Místa, kde žijí tajemní čarodějové, kteří ovládají silnou magii, díky níž mohou ovlivňovat čas. Když se pak sama ocitne v zemi časodějů a víl, netuší, jaké nebezpečí tam na ni čeká. Nikdo neví, proč se tam najednou objevila, ani kým ve skutečnosti je. Je to nešika, která nezná svůj původ, nebo špionka, kterou vyslal její otec, aby mu pomohla získat trůn? Nebo je dokonce mocná časodějka, která umí ovládat čas a může zachránit Zemi a Eflaru před nebezpečím, které se na ně řítí?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Часовой ключ , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klíč k času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

Kate3003
dnes audiokniha 2 z 5

U této knihy bohužel půjdu trošku proti proudu, ale příběh mě bohužel moc nenadchl. Částečně je důvodem proto i to že nejsem úplně cílová kategorie a kdybych knihu četla před pár lety věřím, že by mě zaujala o něco více.
Co musím ocenit je nápad příběhu, který mě opravdu zaujal a také propracovanost světa a magických schopností, které mají jednotlivý hrdinové. Autorka si dala opravdu záležet a vypracovala svět do detailu. Zároveň s tím ovšem přichází jedno velké ale. Hlavní hrdinka vyrostla mimo magický svět a neví o něm v podstatě nic což ve fantasy není až tak neobvyklé, ale postava většinou dostane nějakého průvodce, který jí s fungováním světa nějak seznámí a postupně se skrz toto předávání zkušeností dozvíme i my jak svět funguje.
V této knize je to, ale úplně jinak. Hlavní hrdinka sice dostane několik společníků, ale namísto toho aby se ji kdokoliv snažil zasvětit do fungování světa se jí jen vysmívají jak je hrozně hloupá. Sama hlavní hrdinka se po odpovědích nijak zvlášť nesnaží pátrat takže toho nakonec víme mnohem více než ona. Ve většině případů to vypadá jako by postavám nedocházelo, že ona celému světu nerozumí a pořád s ní mluví jako kdyby měla vědět vše a pak se hrozně diví proč je nechápe. Pokaždé když se tato situace objevila znovu tak jsem si povzdechla, protože to bylo pořád dokola.
Další věcí která mi úplně neseděla byly změny v charakteru nebo chování postav, které nemají stálý charakter, ale v průběhu řekla bych poměrně krátkého příběhu se několikrát změní to jak vystupují aniž by k tomu byl nějaký zásadnější důvod. Následně díky tomu vznikalo několik zbytečně překombinovaných zvratů.

Emcqq
05.06.2024 5 z 5

miluju to


11191
28.04.2024 3 z 5

Kdybych tuhle knížku četla jako dospívající, byla bych unešená. Je tam vše-sympatická hrdinka, zajímavý příběh, špetka romantiky a spousta akce. Bohužel nejsem cílovka a od knihy očekávám navíc trochu více propracovanosti, z toho důvodu nedávám plný počet hvězd. Nicméně je to čtivé a určitě doporučuju hlavně pro mladší čtenáře bude příběh super.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Přání - vůle - čin.


Kniha Klíč k času v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených828x
ve Čtenářské výzvě248x
v Doporučených73x
v Knihotéce293x
v Chystám se číst468x
v Chci si koupit135x
v dalších seznamech14x