Klíč k určování kouzelných tvorů přehled
Tony DiTerlizzi , Holly Black
Kronika rodu Spiderwicků série
1. díl >
Tajemný starý dům, kam se přestěhovali sourozenci Graceovi s maminkou, vypadal jako "deset chatrčí nalepených jedna na druhé. Dům měl několik komínů a celou tu prapodivnost korunoval železný plůtek, který mu trůnil na střeše jako obzvlášť výstřední klobouk." V domě se začnou dít podivné věci. Dvojčata Jared a Simon a jejich starší sestra Mallory tuší, že tu nejsou sami. Potom Jared v podkrovní místnosti bez dveří, kam lze vstoupit jen pomocí výtahu na jídlo, objeví zatuchlý kufr s falešným dnem a v něm knihu se zažloutlými listy a s tajemným názvem: Klíč Arthura Spiderwicka k určování kouzelných tvorů kolem nás. Ano, jejich tušení se potvrdilo! Ve starém domě a jeho okolí se to hemží nejrůznějšími skřítky, šotky a dalšími nadpřirozenými bytostmi. Série knih o dětech, které vstoupily do světa kouzelných tvorů, se setkala s nebývalým zájmem čtenářů v mnoha zemích. 2. vydání... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Knižní klubOriginální název:
The Field Guide, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klíč k určování kouzelných tvorů. Přihlašte se a napište ho.
Jeden z mojich obľúbených príbehov a svetov.
Klasický hrdinský príbeh. Kde sú hlavné postavy deti.
Prvý-krát som čítal asi ako 8-ročný a tá nostalgia sa už nedá vymazať. Odporúčam.
Fantasy není jen Harry Potter! Dětské knihy, které vás okouzlí
28.04.2023
Kniha Klíč k určování kouzelných tvorů v seznamech
v Mé knihovně | 160x |
Pěkná kniha pro děti, bohužel, rozdělená do pěti svazků. Určitě doporučuji pro prvostupňové děti, které začínají samostatně číst. Kniha je rozsahem neodradí. Obsah není nijak hluboký, hrdinové nejsou zdaleka tak propracovaní, jak by mohli být, ale lze to chápat jako cenu za to, že kniha je stručná a orientovaná především na dobrodružství, které spolu sourozenci zažívají. Myslím, že dětem nad 10 let již mnoho nenabídne, ale ve věku, kdy je čtenář ještě nenáročný a nebádá tolik nad motivy kladných hrdinů a záporáků, má Kronika rodu Spiderwicků šanci na úspěch.