Klíč k určování kouzelných tvorů přehled
Tony DiTerlizzi , Holly Black
Kronika rodu Spiderwicků / Kronika rodu Spiderwickovcov série
1. díl >
Tajemný starý dům, kam se přestěhovali sourozenci Graceovi s maminkou, vypadal jako "deset chatrčí nalepených jedna na druhé. Dům měl několik komínů a celou tu prapodivnost korunoval železný plůtek, který mu trůnil na střeše jako obzvlášť výstřední klobouk." V domě se začnou dít podivné věci. Dvojčata Jared a Simon a jejich starší sestra Mallory tuší, že tu nejsou sami. Potom Jared v podkrovní místnosti bez dveří, kam lze vstoupit jen pomocí výtahu na jídlo, objeví zatuchlý kufr s falešným dnem a v něm knihu se zažloutlými listy a s tajemným názvem: Klíč Arthura Spiderwicka k určování kouzelných tvorů kolem nás. Ano, jejich tušení se potvrdilo! Ve starém domě a jeho okolí se to hemží nejrůznějšími skřítky, šotky a dalšími nadpřirozenými bytostmi. Série knih o dětech, které vstoupily do světa kouzelných tvorů, se setkala s nebývalým zájmem čtenářů v mnoha zemích.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , PikolaOriginální název:
The Field Guide, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klíč k určování kouzelných tvorů. Přihlašte se a napište ho.
Holly Black miluju, je to krásný, kouzelný svět, knížky je od prvních stránek zajímavá a napínavá. Pro mladší děti ideál i já jako dospělák jsem si čtení užil.
Na základní škole moje oblíbené knížky. Už od té doby uběhlo hodně let, ale i teď mě baví. Rozhodně doporučuji dětem i jako odpočinkovou jednohubku pro dospělé :)
Fantasy není jen Harry Potter! Dětské knihy, které vás okouzlí
28.04.2023
Kniha Klíč k určování kouzelných tvorů v seznamech
Přečteno jedním dechem. Pro děti určitě doporučuji a dospelakum jako oddechovou taky.