Klietka hanby přehled

Klietka hanby
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163894/bmid_klietka-hanby-3wf-163894.jpg 4 4 4

Rok 1291. Kováčsky tovariš Jens sa stáva obeťou intrigy a je nespravodlivo vystavený v klietke hanby na norimberskom námestí. Jensova snúbenica Gertrúda, presvedčená o jeho nevine, sa vydá za neho. Mladí manželia sa potom vysťahujú na Slovensko, kde sa spolupodieľajú na založení a budovaní mesta Bardejova.V ďaľších generáciách sa rod zmiešava so slovenským živlom a presťahuje svoje sídlo do Kremnice, kde sa jeho príslušníci venujú banskému podnikaniu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klietka hanby. Přihlašte se a napište ho.

Venezia
26.05.2013 5 z 5

Som rada, že sú spisovatelia, ktorí sa venujú aj slovenským dejinám. Je toľko námetov a tak málo kníh! Román je o normálnych ľuďoch, ktorí žijú svoj normálny život, len v 14. storočí. Autor nezabudol ani na asi najväčší škandál 14. storočia u nás, keď Felicián Zach napadol kráľovskú rodinu pri jedle, za čo bola celá jeho rodina kruto popravená. Knihu som zaradila k mojim TOP 10 slovenských románov.

Kniha Klietka hanby v seznamech

Autorovy knížky