Klikaté cesty (2019) | Databáze knih

Klikaté cesty přehled

Klikaté cesty
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414849/bmid_klikate-cesty-4tZ-414849.jpg 3 41 41

Strhující příběh o lásce a samotě, o tajemstvích a nečekaných přátelstvích z poválečného Švédska V září roku 1949 se mladá Němka Uli Hartmannová vydá vlakem do švédského městečka Krokom. Na sobě má ukradený kabát a s sebou svazek dopisů, které napsala jistá Elsa Petterssonová. Uli je pevně odhodlaná Elsu najít, aby se dozvěděla, co se vlastně stalo Hansimu, jejímu milenci, který za války v Norsku dezertoval a zemřel. Mezitím Elsa obsluhuje zákazníky ve venkovském koloniálu a přemýšlí, jak naložit s tíživým tajemstvím, které ohrožuje celou její existenci. Jakých obětí je schopná, aby pomohla cizímu člověku? Setkání obou žen navždy změní jejich životy a postaví je před osudové rozhodnutí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto

Krokas, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klikaté cesty. Přihlašte se a napište ho.

Knihomolka506
07.01.2024 5 z 5

" jde o to, co člověk skrývá a co ukazuje."
Němka Ulli cestuje vlakem. Zní to přirozeně kdyby nebylo pár let po druhé světové válce a Němci nebyli vyhánění ze všech koutů světa. Končí většinou jako služky nebo v jiných podřadných povolaních. Ulli právě pracovala jako jedna z levných pomocných sil do doby než odešla do ciziny.

Elsa skrývá něco, co neměly slyšet lidské uši.
2 ženy, 1 časová propast.

bbara155
26.10.2023 2 z 5

Tahle kížka mě rozhodně neoslovila. Podivný depresivní příběh s dost nepravděpodobným koncem. Nakonec jsem ji dočetla, ale asi to nestálo za to.

Madelisi
15.04.2023 3 z 5

Příběh je zajímavý. V každé kapitole se dozvíme o něco více z motivace jednotlivých postav. Nejvíc propracovaná a zároveň nejsympatičtější je Elsa. S ní se dá souznít. Nicméně kaňku jí dává první společné setkání Uli, Johanna a jí. Jestliže mu nosí jídlo pravidelně, tak proč ho až Uli musí umýt od výkalů, oholit ho a ošetřit ránu na ústech? Vysvětlení chybí.

Uli je produkt své třídy. Jenom se mi nelíbilo, že musela mít psychické problémy. U příběhu mě překvapilo, jak bylo snadné si opatřit náhradní doklady.

Z jazykového hlediska jsem si všimla onikání, když se mluvilo švédsky.

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019

Kniha Klikaté cesty v seznamech