Klub radosti a štěstí přehled
Amy Tan
Celosvětově proslulý román o leckdy bolestném, často láskyplném, ale vždy hlubokém poutu mezi matkou a dcerou Roku 1949 se čtyři Číňanky, které se teprve před nedávnem přistěhovaly do Ameriky, začnou jednou týdně scházet, aby spolu pojedly smažené závitky, zahrály si madžong a vyprávěly si příběhy. Své schůzky nazvali Klub radosti a štěstí. Téměř po čtyřiceti letech jedna z nich umírá. A když její místo zaujme dcera, dozvídá se nejen o matčině celoživotním přání, ale i o tragickém způsobu, jakým se vyplnilo. Odhalení vyvolá mezi ženami neodbytnou touhu poohlédnout se zpátky za stíny minulosti a zavzpomínat. Čtyři matky, čtyři dcery, čtyři rodiny, jejichž příběhy se ubírají směrem, kterým zrovna vane vítr…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2016 , MottoOriginální název:
The Joy Luck Club, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub radosti a štěstí. Přihlašte se a napište ho.
Američanka čínského původu se po smrti své matky dozvídá pravdu o jejím životě v Číně a sams začíná žít nový život.
(2006)
Kniha se mi líbila jako všechny od této autorky.
Sebekriticky ovšem musím přiznat , že jsem se tak úplně nesoustředila a bylo by dobře , přečíst ji ještě jednou a pozorněji. V knize je spousta moudrých myšlenek ,co si ale odnáším je potvrzení existence jakési paměti národa. I když se člověk narodí v jiné kultuře , je vychováván touto kulturou , tak se nakonec ukáže , že v sobě má mnohem víc otisknutou DNA svých předků než by čekal .
Kniha Klub radosti a štěstí v seznamech
Čína americká literatura čínská literatura USA (Spojené státy americké) psychologické romány vystěhovalci, emigranti společenské romány San Francisco
2004 | Klub radosti a štěstí |
2015 | Údolí úžasu |
2004 | Sen na prodej |
2003 | Dračí kosti |
2003 | Mastičkárova dcéra |
Příběhy čtyř čínských emigrantek a jejich dcer. Určitě moudrá kniha, ale plná mně nepochopitelných čínských jinotajů, takže mě některé kapitoly nebavily. Taky jsem čekala větší propojenost mezi postavami. Žádná z hrdinek mi nebyla sympatická.