Klubovna Naděje přehled

Klubovna Naděje
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518982/bmid_klubovna-nadeje-AXW-518982.jpg 5 58 58

Tomáš Paprštein zažil v dětství sexuální zneužívání, manipulaci a citové vydírání. Jeho autentický příběh v podobě deníku je doplněn o vhledy odborníků a praktické rady. Dozvíte se, co vše může přispět k ohrožení dítěte, čeho si všímat, jak se zachovat nebo kde a jak hledat pomoc. Kniha se obrací nejen k obětem, ale ke všem, kdo vychovávají děti nebo s dětmi pracují. Snaží se vnést světlo, porozumění a naději tam, odkud tak často odvracíme zrak. Tomáš Paprštein není spisovatel, ale svůj autentický příběh sepsal s vírou, že otevřené sdílení pomáhá těžké životní zážitky zvládnout. Klubovna Naděje přináší naději na změnu, citlivou prevenci a odbornou osvětu. Co s přečtenou knihou? Pošlete knihu dál, odneste ji do knihovny, dětského domova či knihobudky. Aby se osvěta, prevence a pomoc šířila a byla dostupná komukoliv, kdo ji bude potřebovat. Aby se to už nikomu nestalo. Knihu je možné koupit zde: kniha.klubovnanadeje.cz... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klubovna Naděje. Přihlašte se a napište ho.

Ada0004
08.12.2024 5 z 5

Velice chválím tento počin! Tomáš je statečný a velice silný, že vše dokázal říct a hlavně ustát tak silnému, krutému a nepochopitelnému tlaku! A to je přesně ten důvod, proč podpořit Klubovnu naděje - to je odpovědí na to proč si to tolik obětí nechává pro sebe a nikdy to ani nikomu neřeknou . Pojďme změnit dětský svět ! Dejme dětem sílu se nebát a svěřit se s takovými hrůzy! Hlavně je maximálně podpořme - nutně potřebují dlouhodobou kvalitní péči psychologů a silnou podporu svého okolí . Musí vědět na koho se obrátit a vědět, že na to nebudou samy. A právě v tom je smysl této knihy a činnosti Klubovny naděje. Nestrkejme hlavu do písku a nedělejme ze sebe hloupacaté figurky, se kterými si manipulátor rozehrává své divadlo! Pomozme zraněným duším! Dopřejte jim podporu a dejme jim tolik času, kolik ke svému alespoň snesitelnému životu potřebují!

Kniha je výborně napsaná - osobní zkušenost protkaná řadou informací od odborníků, tak i odkazů na koho se obrátit. Kupujete, šířce dál, podpořte činnost, zvěte na besedy - cokoliv!

hanka_reading
17.10.2024 5 z 5

Citace autora:
“Trauma nezačíná tam, kde si myslíme, a nekončí tam, kde bychom čekali.

Autor byl v dětství sexuálně zneužíván a manipulován. Trvalo několik let, než prozřel. Formou deníku čtenářům svěřuje svůj příběh, narovinu a bez příkras.

Co považuji za skvělou volbu, bylo proložení skutečného příběhu názory z řad odborníků - psychologů, psychoterapeutů, advokáta ale i policie. I díky tomuto jsem si trochu odpočinula od tohoto náročného tématu.

Čtení to bylo hodně těžké a chvílemi mi bylo dost špatně. Zneužívání je hrozné, to beze sporu, ale mnohem větší bezmoc, nepochopení, vztek, lítost a smutek jsem cítila při soudním líčení. Obzvlášť když proces trval tolik let!?! Úplně nepochopitelné pro mě bylo, že obžalovaný Matěj mohl klást otázky Tomášovi - to bylo fakt možný?!?

Tuhle knihu budu dlouho vstřebávat. Můj obdiv patří Tomášovi, že šel s kůží na trh. Na druhou stranu je to dobře, protože tohle se děje i mnoha dalším dětem, aniž bychom to tušili. A přečtením knihy se můžeme seznámit s tím, co oběť prožívá, jaké to může mít následky, ale také, jak s tím pracovat a co s tím dělat. Taková osvěta je určitě potřeba a je hodně důležitá.

Musím zmínit i nádherné ilustrace, kterých najdete v knize hned několik.

Mi-šu-le
28.09.2024 5 z 5

Pro mě dosud asi nejtěžší kniha, jakou jsem četla. Téma, kterému se sice dostává stále větší osvěty, ale zdaleka ještě ne dostatečně, ačkoliv, kolik je v tomto případě dostatečné?! Ach jo. Velké díky za takovou otevřenost a upřímnost, jít ven s vlastní bolestí zasluhuje obdiv. Tomáš musí mít velkou odvahu a odhodlání. Doporučuji všem k přečtení, protože kniha obsahuje mnoho užitečných rad a doporučení, které se mohou hodit všem rodičům, a to nejen v takovýchto případech, ale i v komunikaci a vzájemné cestě se svými dětmi, partnery, přáteli...děkuji!

Trauma nezačíná tam, kde si myslíme, a nekončí tam, kde bychom čekali.

Aby se to už nikomu nestalo!

Zastavme ticho, probuďme sílu, vytvořme společně bezpečnější prostor.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Klubovna Naděje v seznamech