Kluci jsou jako žvejkačka přehled
Kerstin Gier
Třináctiletá Sissi je pořádně drzá – a taky k zešílení zamilovaná! Jenže její vysněný princ pokukuje jen po starších holkách, které už mají „zkušenosti“. Ať už to znamená cokoliv, rozhodne se Sissi za každou cenu zjistit o téhle záhadě úplně všechno. Do průzkumné mise zapojí i svého dlouholetého kamaráda Jakoba, který je do ní vlastně celou tu dobu tak trochu zakoukaný. A ztřeštěná jízda může začít!... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
Jungs sind wie Kaugummi - Süß und leicht um den Finger zu wickeln, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kluci jsou jako žvejkačka. Přihlašte se a napište ho.
Knížku jsem sice četla už před delší dobou, ale myslím, že by to tu chtělo i nějaký pozitivnější komentář. Řekla bych, že patřím do cílové skupiny na niž byla tato knížka směřována. Cením, že to nebylo to stejné klišé (láska na první pohled od obou, žijí spolu šťastně až do smrti), ač děj možná byl místy předvídatelný. Občas se tam objevily i trapné scény, ale za mě to tam patří (hlavně k hlavní hrdince to sedí). Dávám takových 7/10
Knižní novinky (30. týden)
19.07.2020
Kniha Kluci jsou jako žvejkačka v seznamech
německá literatura pro dospívající mládež (young adult)
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
3*/5*
Neměla jsem žádná očekávání a navíc jsem podle anotace čekala bláznivinu, takže nejsem zklamaná.
Četla jsem hlavně proto, že mi moc sedne styl psaní Kerstin Gier. Děj rychle ubíhal, bylo to čtivé, nenáročné a zábavné. Některé ty situace mi přišly trochu přitažené za vlasy, ale ok.
Vytkla bych tomu ale dvě věci: zaprvé, chce to pořádnou korekturu. Překlepů tam bylo opravdu hodně, a to kniha ani nebyla dlouhá. A zadruhé, docela mě štvala hrdinka, jak se pořád zajímala o to, co si o ní ostatní myslí, a snažila se být in a soutěžila s Alyssou. Já jsem se s ní nemohla ztotožnit, protože už od 12 jsem se bavila s dospělými a vyrostla jsem moc brzo, ale stejně bych řekla, že by Sissi potřebovala trochu dospět.
Pokud máte rádi Kerstin, pusťte se do toho, ale varuji: je to ztřeštěné. Pokud se vám její knihy nelíbí nebo vás nezaujaly, Kluci jsou jako žvejkačka se nebojte vynechat. Holky ve věku 13 až 16 let to asi ocení nejvíce.