Binding 13 přehled

Binding 13
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540458/bmid_kluci-z-tommenu-chlapci-z-akademie-binding-13.jpg 4 55 55

Johnny má všechno, o čem by kluk jeho věku mohl snít. Na ragbyovém hřišti je pro svůj tým nepostradatelný. Má před sebou hvězdnou kariéru. Nic mu nestojí v cestě. Potom ale potká nesmělou, smutně vyhlížející dívku, která v polovině školního roku přestoupila na gymnázium v Tommenu. Život Shannon nebyl snadný. Po zkušenostech s týráním a šikanou přechází na jinou školu a modlí se za nový začátek. Staré démony však není tak snadné setřást. Zatímco se potýkají s nepopiratelnou chemií, na obzoru se sbírají překážky, které by mohly jejich vzkvétající vztah nadobro zničit. Doporučený věk 15+... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

Binding 13, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Binding 13. Přihlašte se a napište ho.

Prokrastinuji
18.11.2024 4 z 5

Ufff tak tahle kniha je teda pořádná bichle, to vám povím :D Je to ale taky skvělá slow burn romanťárna, která se odehrává ve školním prostředí. Přiznávám, možná je to krapet moc slow burn. Každopádně nemohla jsem se dočkat až mezi hlavními hrdiny dojde k nějaké intimnější interakci jako třeba polibku :D a že jsem si teda počkala. Sexuálních narážek je tu požehnaně. Chemie mezi Shannon a Johnnym byla neskutečná a já si to většinu času čtení fakt užívala. Připravte se, že se budete smát, ale i brečet - jop, hlavně na konci moje očka nezůstala suchá a fakt chci další díl :)

Moje hodnocení: 4/5

Tato kniha mi byla poskytnutí v rámci #spoluprace s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze.

nada3314
12.11.2024 4 z 5

Tak tohle mě velmi mile překvapilo. To, že nejsem cílová skupina je asi všem jasné, ale má zvědavost mi nedala a do téhle 700 stránkové bichličky jsem se pustila.

Chtěla jsem něco odpočinkového milého, plného lásky a klišé. No, tak to jsem se pěkně spletla, i když je toto čtení pro dospívající mládež, příběh je plný vážných témat. Při čtení jsem měla momenty, kdy jsem se smála, kdy jsem brečela, kdy jsem zuřila – no šílený koktejl emocí. Už dlouho jsem nečetla nic, co by mě tahle rozladilo. Moc se mi líbilo, jak to autorka dokázala namíchat.

Ze začátku by se mohlo zdát, ANO je to taková Popelka v jiném kabátku. On z bohaté milující rodiny, která ho podporuje ve všem, co si zamane. Má slibnou ragbyovou kariéru. Ona holka z chudé toxické rodiny, ve škole ji neustále někdo šikanuje, učení ji nejde a doma je to jedna velká tragédie.

Johnny a Shannon jako ta řeka by se za normálních okolností vůbec nepotkali, ale náhoda (nebo spíš ragbyový míč) je svede dohromady a od té doby to začalo být velmi jiskřivé a zajímavé. Chemie mezi nimi za mě fungovala skvěle, nebylo to trapné nebo neuvěřitelné. Vše plynulo tak jak mělo a mě to nutilo číst dál a dál.
Kluci z Tommenu mají v originále 7. dílů a já už netrpělivě vyhlížím další. Skončilo to tak, že prostě musím vědět co bude dál.

annora_cte
06.11.2024 4 z 5

4.5/5*
Tohle jsem potřebovala. Úžasnou slow-burn high school romanci, kde je chemie mezi hlavními hrdiny téměř hmatatelné, ale vyznání či polibek stále ne a ne přijít.
Shannon je patnáctiletá (brzy šestnáctiletá) křehká dívka, která nastoupila na novou střední školu, jelikož to doposud neměla vůbec jednoduché. Celý život ji šikanovali, spolužáci jí dělali opravdu hrozné věci, ale kromě toho, ani doma to nemá ani trochu růžové. Hrozně jsem si ji oblíbila. Někomu může přijít ukňouraná, ale s tím, co zažila, se nikdo nemůže divit tomu, jak je křehká, vyděšená a stydlivá. Já bych ji objala a schovala před světem.
Pak je tady Johnny, sedmnáctiletý kapitán rugbyového školního týmu, jehož kariéra stoupá k výšinám. Rugby je jeho život. Nic pro něj není důležitější. Má svoji kariéru naplánovanou do puntíku. Ovšem ani jeho život není dokonalý. Před časem se Johnny těžce zranil, ale jeho tvrdohlavost a cílevědomost mu nedovolila si dostatečně odpočinout a uzdravit se. A to nemůže vést k ničemu dobrému.
Tahle dvojka mi přirostla k srdci. Hrozně mě to bavilo, kniha se skvěle četla. Jediné mínus, které mám, je, že to bylo opravdu dlouhé. I přes to, jak jsem si to užívala, několikrát jsem se přistihla při tom, jak bych chtěla, aby to už skončilo.
Konec jsem se z nepochopitelného důvodu rozhodla dočíst na veřejném prostranství. Bez slz se to neobešlo. Vlastně jsem bulela jak želva. Závěr mě ale naštval, protože co mám teď dělat? Jak to bude dál? Zvítězí spravedlnost? Tolik otázek. Prosím, ať je druhý díl brzy.

Za knihu, která mi byla poskytnuta k recenzi v rámci #spoluprace děkuji @knihkupectvi_luxor

Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)

20.10.2024

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Kniha Binding 13 v seznamech

romantika pro dospívající mládež (young adult) ragby

Autorovy knížky

2024  87%Binding 13