Holka, která zachránila Vánoce přehled
Matt Haig
Kluk jménem Vánoce série
Jestliže měla kouzla svůj začátek, mohlo by se stát, že jednou taky skončí? Je Štědrý den, ale malé kominici Amélii Darreckové není ani trochu do skoku. Trčí zavřená ve sklepení robotárny pana Plazila a pomalu ztrácí naději, že jí Otec Vánoce splní přání a vysvobodí ji. Jenže to byla právě ona, kdo v Otce Vánoce uvěřil jako první. A jelikož Amélie teď věřit přestává, jsou Vánoce v ohrožení. Proto ji Otec Vánoce musí najít. S pomocí elfů, osmispřežení sobů, královny Viktorie a taky jistého pána jménem Charles Dickens se ji vydává hledat. Je nejvyšší čas.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , ArgoOriginální název:
The Girl Who Saved Christmas, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holka, která zachránila Vánoce. Přihlašte se a napište ho.
První díl Kluk jménem Vánoce jsem si zamilovala, proto jsem se těšila i na Holku, která zachránila Vánoce. Opět je to knížka plná naděje a kouzel. Ale Kluk jménem Vánoce se mě chytl za srdce víc.
Kluka jménem Vánoce jsem si zamilovala nejen já, ale i osmiletý syn. Tomu se líbil tak moc, že když jsem mu řekla o této nové audioknížce, doběhl do pokladničky a přinesl mi na ní peníze, abych mu jí hned koupila :)
Druhý díl jsme si společně užily od první do poslední minuty. Většinou to bývá tak, že druhé díly se těm prvním nevyrovnají. Tedy to rozhodně neplatí i druhý díl je skvělý. Jiný než ten první, ale skvělý!
Děti si na knížce najdou kouzelný příběh, který je naladí na Vánoce i humor. Dospělí krásné myšlenky a fantastickou oddechovou atmosféru, která ladí k předvánočnímu času.
Mimochodem knížka je perfektně načtená jako audiokniha!
Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)
12.11.2023
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)
23.10.2022
Kniha Holka, která zachránila Vánoce v seznamech
2022 | Půlnoční knihovna |
2018 | Vězeň času |
2011 | Radleyovi – Upíři odvedle |
2016 | Důvody, proč zůstat naživu |
2022 | Kniha útěchy |
Skvělá vánoční knížka i když první díl se mi líbil o kus víc, byl takový víc dojemnější. Až vyjde třetí kniha, taky si ji ráda přečtu.