Kmotr se vrací přehled
Mark Winegardner
Kmotr / Krstný otec série
Roky, které se na stránky největší kriminální ságy všech dob nedostaly Před více než 35 lety vyšel velký americký příběh Maria Puza Kmotr, který zanechal v populární kultuře nesmazatelnou stopu. Uznávaný romanopisec Mark Winegardner nyní knihou Kmotr se vrací vyprávění doplňuje: líčí roky, které nebyly zachyceny ani v Puzově bestselleru, ani v klasických filmech F. F. Coppoly... Píše se rok 1955. Michael Corleone vybojoval krvavé vítězství ve válce mezi newyorskými zločineckými rodinami a nyní chce nabytou moc upevnit, zachránit své manželství a přesunout podnikatelské aktivity rodiny do zákonných mezí. Musí se proto utkat se svým úhlavním protivníkem Nickem Geracim, bývalým boxerem, který si co do úskočnosti s Michaelem nijak nezadá. Jejich soukromá studená válka potrvá po léta 1955-62 a ovlivní životy bossů amerického zločineckého podsvětí i jejich blízkých.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2005 , Knižní klubOriginální název:
The Godfather Returns, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kmotr se vrací. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem přečetla jen silou vůle. Autor se přiživuje na Kmotrovi a nemá na to! Nikdy vice!
Dočetl jsem ji pak už spíše abych věděl jak to skončí, vůbec tam Michael nedělal pořádný šmeliny :-) je to jen pokus navázat a vydělat na Puzovo Kmotrovi.
Kniha Kmotr se vrací v seznamech
Vec, ktorá pôvodnému Puzovmu dielu nesiaha ani po členky a je na ňu škoda času.
Puzo ako Talian vedel, ktorá bije a dokázal vo svojich knihách vierohodne zachytiť atmosféru. Winegardner je parazit, ktorý mi akurát potvrdil to, s čím sa pravidelne stretávam pri filmoch - ak vznikne kvalitné zahraničné dielo (áno, Puzo bol pre mňa primárne Talian), zaručene sa objaví nejaký vychytralý Amík, ktorý zákonite musí urobiť americkú verziu. Čo na tom, že tá vo výsledku ani náhodou nedosahuje kvality originálu.