Kniha sedmi moří přehled
Peter Freuchen
Přepestrý kaleidoskop vyprávění, údajů a příběhů ze života na moři i v moři zahrnuje, jak autor sám říká, „ze všeho něco – z vědy i ze snů“. „Fakta i smyšlenky“ se tu týkají povahy mořského prostředí, dějin námořních zvyklostí, bitev i pirátů, fyzikálních i biologických zajímavostí, minulého i současného objevování života v mořských vodách. V ojedinělé souhře v knize vystupují Freuchenovy osobní zkušenosti, nastudované vědomosti i představy o možných budoucích změnách.... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 1972 , PráceOriginální název:
Book of the Seven Seas, 1957
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kniha sedmi moří. Přihlašte se a napište ho.
pro příslušníka vnitrozemského národa velmi zajímavá až iniciační kniha. moře (sedm moří) není žádný rybník, ale složitý systém s proudy, větry, slapovými jevy a spostou dalšího, co nám suchozemcům vůbec nedochází.
Skvělé dílo ke kterému jsem se dostal prostřednictvím audioknihy a díky čtenářské výzvě (kniha v názvu knihy). Nejvíc mě bavili objevitelé a mořeplavci v minulosti, námořní bitvy, méně už živočichové nebo typy lodí,i když to do celkového obrazu patří a tvoří ucelený skvělý kaleidoskop, nebo třeba encyklopedii.
Kniha Kniha sedmi moří v seznamech
1972 | Kniha sedmi moří |
1939 | Moje mládí v Gronsku |
1972 | Pod polárním sluncem |
1930 | Velký lovec |
2023 | Ivalu: láska v polárních krajích |
no a audiokniha; jsou tam roztomilá přeřeknutí. u "lososího parohu" jsem dostal takový záchvat smíchu, že jsem málem zablokoval dálnici řetězovou nehodou.