Knihkupectví & kostní prach přehled
Travis Baldree
Legendy a latéčka série
Orkyně Viv je na své první velké výpravě. Rakemovi Havrani jsou špička v oboru, nekromantka Varina představuje pořádnou výzvu a ona sama je plná sil a odhodlání ukázat, jak se správně ohánět šavlí. Jenže mládí vpřed neplatí vždycky. Zvlášť když stojíte proti přesile kostlivců. A tak Viv najednou trčí v Šeráku, malém přímořském městečku, kde možná nechcíp pes, ale rozhodně má na kahánku. Rakem a jeho Havrani ji tu nechali vyléčit těžce zraněnou nohu a sami pokračovali dál vstříc osudu. Pro orckou válečnici něco hrozného! Jenže pak Viv během svých toulek po okolí narazí na zašlé knihkupectví vedené krysačkou Fernou. A ta jí doporučí knihu. K vlastnímu překvapení Viv čtení podlehne a rozhodne se z krámku před krachem něco udělat. Společně s hrstkou nově nabytých přátel bude čelit prachu, slevovým akcím, elfsky vznešeným autorkám dobrodružných romancí… a nakonec i té nekromantce Varině. Protože jasně, můžete někomu rozsekat armádu nemrtvých, ale na knihy se nešahá. Zvlášť když je ta kniha grimoár nejčernější magie…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Bookshops & Bonedust, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihkupectví & kostní prach. Přihlašte se a napište ho.

Přiznám se, že první díl se mi líbil víc. Ačkoliv ani první díl nijak nerozvíjel vedlejší postavy, tady mě to dost vadilo, že o některých vedlejších postavách se toho člověk moc nedozví.

Tak tohle bylo skvělé. Bavilo mě to o něco víc než lattéčka. Sice ze začátku mi chvilku než jsem se začetla, ale pak se to rychle rozjelo a jelo to až do konce.
Jediné co, tak konec byl strašně rychlý. 270 stránek bylo pohodový klidných a pak naráz během 30 stranek drama a konec šmitec. Moc mě bavila Ferna a její ostrý jazyk.
A epilog byl krásný, moc hezky propojené. Těším se na další díl.
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
„Protože k těm správným věcem dochází v nesprávný čas“
„Někdy jsme pro toho druhého zkrátka ještě nedozráli“
„„Každá knížka je takový malý zrcadlo, a když se do něj podíváš, občas tam najdeš někoho, kdo se z něj dívá na tebe"“
Kniha Knihkupectví & kostní prach v seznamech
v Mé knihovně | 184x |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Moc milá kniha, která popisuje život Viv "před kavárnou". Postava Ferny a Kufírka mě moc bavila. Vřele doporučuji