Cesta do Babylonu přehled

Cesta do Babylonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509918/bmid_cesta-do-babylonu-cCC-509918.jpeg 4 55 55

Knihy Babylonu série

1. díl >

Pokud chce Thomas Senlin zachránit svou ženu, musí se z tichého knihomola proměnit v muže činu. Vznešená a prastará babylonská věž je nejúžasnější div světa, sestávající z nesčetných prstencových říší naskládaných na sebe jako vrstvy svatebního dortu. Je světem géniů a tyranů, vzducholodí a parních strojů, neobyčejných zvířat i záhadných vynálezů. A je to také letovisko, kde chce strávit líbánky ředitel malé venkovské školy Thomas Senlin se svou ženou Maryou. Krátce po příjezdu však Thomas manželku ve víru turistů, starousedlíků a podvodníků ztratí. Ve snaze ji najít se vydává na hrdinskou pouť, během které musí překonat řadu nástrah — zradu, pokus o vraždu i namířené hlavně létající pevnosti. První díl knižní série o Thomasi Senlinovi vydal Josiah Bancroft vlastním nákladem. Cesta do Babylonu si navzdory minimální reklamě získala u čtenářů mimořádnou oblibu, a tak v roce 2018 vyšla znovu, tentokrát již v řádném nákladu. Vřelé přijetí si vysloužila i od kritiků a deník The Washington Post ji zařadil mezi pět nejlepších fantasy knih roku 2018. –––– Mimořádný debut, hodný rozruchu, který ho provází. Krásně napsané a velmi zajímavé mistrovské dílo, které mě donutilo otáčet stránku za stránkou a neustále stát Senlinovi po boku. - Fantasy Book Review Cesta do Babylonu je jednou z nejlepších knih, jaké jsem v posledních letech četl. Polapila mě a nemohl jsem uniknout, dokud jsem ji o tři dny později nedočetl. - Mark Lawrence, autor trilogie Roztříštěná říše Kromě bohatého a výrazného stylu je román pozoruhodný Bancroftovým vyobrazením Senlina, dobrého člověka v zoufalé situaci, a způsobem, jakým se mění v důsledku zkušeností, kterých nabývá cestou vzhůru. Cesta do Babylonu sbírá nadšené ohlasy oprávněně. – The Guardian... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Senlin Ascends , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta do Babylonu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Atuin
13.07.2023 5 z 5

Osobně mi chybí hodnotící měřítko, jelikož bych knihu počastovala víc jak 5* . Neskutečně dobře napsaná kniha, vtahující, omračující a atmosférická. S osobitou nótou, která pravda ne každému může přijít k chuti. Mě přišla obrovsky. Pestrý a zneklidňující text.
Těším se na další díly, doufám že u nás série vyjde kompletní.....

Finn69
07.08.2022 4 z 5

Je to taková zvláštní, originální, steampunková fantasy, docela mi to sedlo. Thomas Senlin, hrdina proti své vůli, dobývá nebetyčnou Babylonskou věž tak trochu jako Petr Brok ve Weissově Domě o tisíci patrech. Hlavní cenou je jeho ztracená manželka Marya, a nám nezbývá než napjatě sledovat a doufat, že se mu ji podaří najít. Držím palce :)


Shaxx
14.02.2022 4 z 5

Cesta do Babylonu je psána stylem, který obsahuje hromadu přirovnání, metafor a popisů.
Prostředí babylonské věže si to zaslouží, protože je rozhodně zajímavé - působí jako několik zastávek při cestě kolem světa za 80 dní (celkem mi první část knihy tenhle film připomněla). Co zprvu připomíná historickou fikci, cestovatelský dokument, se na konci zvrhává až v takovou steampunk fantasy.
Thomas Senlin je takový ňouma, sucharský ředitel školy, kterému se podařilo nějakým způsobem nabrnknout si holku, která je úplný jeho protiklad, veselá, humorná, odvážná. A právě jeho žena se při jejich líbánkách ztratí a okolí dává Thomasovi jasně najevo, že to může rovnou vzdát, najít někoho, kdo se ve Věži ztratil, je beznadějné. A suchar Thomas v sobě musí probudit tu kapku odvahy, která tam někde dřímá a přijmout mission impossible, aby se znovu shledal se ženou.
Tenhle příběh má tolik vrstev, kolik Věž pater...hodně. A byla zábava tyhle vrstvy objevovat.
Snad vyjde tahle série komplet, bylo to příjemné čtení :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta do Babylonu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst108x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

steampunk zmizení lidí fantasy

Autorovy další knížky

2019  80%Cesta do Babylonu
2021  88%Záhada Sfingy