Čarovné svety Harryho Pottera přehled
David Colbert
V tejto zábavnej encyklopédii odhalíme zaujímavé súvislosti medzi knižkami o Harrym Potterovi a historickými udalosťami i legendami. Dozvieme sa, z čoho pochádzajú zaklínadlá, ako si ľudia predstavovali čarovné bytosti, prečo študenti z Durmstrangu pricestovali loďou a veľa iných vecí - napr. odkiaľ pochádzajú čarovné tvory, ako napríklad fénix a hipogrif... Prečítame si aj, ako je to s čarovnými svetmi v dielach Williama Shakespeara, Gustava Flauberta, J. R. R. Tolkiena a iných spisovateľov. Pri tejto objavnej výprave do sveta mágie sa nám otvoria dvere, ktoré nás budú lákať nazrieť ďalej do iných vedných disciplín a prebudia v nás chuť začítať sa do starovekých mýtov, legiend a historických kníh... celý text
Fantasy
Vydáno: 2002 , Ikar (SK)Originální název:
The Magic Worlds of Harry Potter, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarovné svety Harryho Pottera. Přihlašte se a napište ho.
Je to sice už delší dobu co jsem tuhle knihu četl, ale je tam dost zajímavých informací atd
Kniha Čarovné svety Harryho Pottera v seznamech
Zajímavá kniha pojednávající o HP fenoménu. Četla swm jí jako dospívající a dozvěděla se pár informací navíc nebo byla přinucena o některých věcech víc přemýšlet. Pro zajímavosti to fandům HP dobře poslouží aby si rozšířili svoje znalosti.