Harry Potter - Hrdinovia a tí druhí přehled
Jody Revenson
Vo svete Harryho Pottera sa vyskytuje množstvo zaujímavých postáv – nielen Harry, Ron a Hermiona, Dumbledore, Hagrid či stúpenci Lorda Voldemorta smrťožrúti, ale aj mnoho iných. Niektoré sú milé, iné naháňajú strach. Kniha Harry Potter: Hrdinovia a tí druhí podrobne opisuje, ako sa hrdinovia najobľúbenejšej čarodejníckej série dostali na filmové plátno. Jej súčasťou sú plagáty všetkých členov Fénixovho rádu a najznámejších smrťožrútov, ale aj brožúrka o smrťožrútskych maskách. Toto je posledná publikácia zberateľskej edície - ku knihám Tvory a netvory a Magické miesta – o filmovej sérii Harry Potter a nesmie chýbať v zbierke žiadneho fanúšika Harryho Pottera!... celý text
Fantasy Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: 2016 , Slovart (SK)Originální název:
Harry Potter: Character Valut, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter - Hrdinovia a tí druhí. Přihlašte se a napište ho.
Vzhledem k tomu, že mám ráda knihy i filmy ze světa Harryho Pottera, byla i tato kniha na mém seznamu knih, které si k základní sérii musím pořídit. Panoptikum postav je o tom, jak se postavy z knih ztvárnily ve filmové podobě. U každé postavy je povídání o hercích, kteří postavu ztvárnili a nechybí ani pár jejich komentářů k natáčení. Kniha dále obsahuje informace o tom, co bylo potřeba vyrobit, ušít a doplnit ke každé postavě tak, aby co nejvíce odpovídala popisu v knihách. Je to skvělá "encyklopedie postav". Celou knihu doplňuje velké množství fotek a skic.
Už pár let vždycky po Vánocích doplňuju Harryho. Několikery Vánoce mi zabraly knihy v angličtině a taky mám ráda tyhle bichle plný fotek, obrázků a zajímavostí. Dávkovala jsem si ji a vydržela mi skoro měsíc.
Kniha Harry Potter - Hrdinovia a tí druhí v seznamech
Harry Potter o natáčení filmu fantasy filmy
Díl HP Rekvizity a artefakty nastavil laťku opravdu vysoko. U tohoto jsem musela odebrat jednu hvězdičku, protože kniha tak úplně nesplnila má očekávání, byť obsahovala také spoustu zajímavostí a pikošek z natáčení. Doufala jsem ve větší rozvedení historie jednotlivých postav, navzdory tomu jsem se nemohla odtrhnout a formát knihy, na který jsem byla zvyklá již z předchozího dílu, mě nepřestává bavit.