Kosti, pasti, slepice přehled
Jeffery Russell
NESPOLÉHEJTE NA HRDINY, NAJMĚTE SI PROFESIONÁLY! Durhamův služební postup u městské stráže definuje vodorovná čára. Pravda, jednou vyřešil ovcovraždu, ale to měl výjimečně šťastný den. Když tedy obdrží rozkaz připojit se jako pozorovatel ke Kobkanýrům – profesionálním trpasličím čističům hrobek a kobek – rozhodně si nehodlá stěžovat. Tedy alespoň než si uvědomí, že ho obdržel omylem. Už se s tím ale nedá nic dělat a vyšilující strážný je nucen zúčastnit se výpravy za magickým palcátem ukrytým v kryptě nekromanta Alahama. Pro trpaslíky je to rutina. Předpokládají, že vtrhnou dovnitř a za pomoci seker, štítů, kuší, trhavin, obléhacích strojů a cvičených slepic pobijí nemrtvé, vyřadí pasti a následně odvezou z kobky všechno, co se dá zpeněžit. Bohužel pro Kobkanýry se ale zdá, že s Durhamem vstoupilo do hry i něco jako osud, a trpasličí komando se dočká poněkud náročnějšího dobrodružství než obvykle. Až bychom se nebáli říct přelomového. A pak je tu ještě nemrtvák Alaham, který má své vlastní plány ____ Neotřelá „feel-good“ fantasy plná akce a humoru, která vám připomene ta nejúžasnější dobrodružství, která jste prožili při hraní Dračího doupěte!... celý text
Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: 2024 , Mystery PressOriginální název:
The Dungeoneers, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosti, pasti, slepice. Přihlašte se a napište ho.
Příběh byl fajn, postavy super, ale nejvíc jsem si tentokrat uzila styl, jakým to bylo napsané. Moc mě bavily použité slovní obraty a hlavně kvůli tomuto čtenářskému zážitku si určitě rada přečtu i pokračování.
2,5* Značné zklamání, rozčarování a nevyužitý potenciál. Kosti, pasti, slepice jsou ve všem až smutně průměrné. Humor je jalový, hodně tlačený na sílu s nucenými rádoby moderními narážkami. Hlavní postava se topí v moři ostatních, je neskutečně pasivní a ve výsledku je v příběhu téměř zbytečná. Trpaslíci, tedy většina vedlejších postav, v knize tak nějak existují vedle sebe a kdo si k některému z nich dokázal vybudovat vztah, tak se asi vyzná i v trpaslících v Hobbitovi (myslím v tom filmovém). Přitom je tady ale obrovský potenciál - svět je sice jednoduchý, ale vtipný, práce Kobkanýrů je roztomile podrobná a když se bude s postavami dobře pracovat, bude s nimi zábava.
Obecně ale tahle kniha působí tak nějak začátečnickým dojmem. Jakoby si doma někdo hrával D&D a chtěl si sepsat jedno hrozně vtipné sezení, kdy se se všemi nerdy kolem plácali do kolen, když se jeden z nich vytentoval do vázy (reálná událost v knize). Do druhého dílu se nepohrnu.
Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)
17.03.2024
Kniha Kosti, pasti, slepice v seznamech
Za mě standardní, možná až příliš zaměnitelné dobrodružství, ale hlavně to zkrátka není dostatečná hlína - člověk se sic párkrát pousměje pod vousy, ale že by to byla nějáká nadprůměrná zábava se říct nedá. Sorry.