Kočka na cestách přehled
Hiro Arikawa
Toulavého kocourka Nanu zachrání jednoho dne před jistou smrtí mladý muž jménem Satoru Mijawaki. Pět let spolu žijí v jednom z tisíců tokijských bytů. Potom ovšem zasáhne osud a Satoru musí Nanuovi najít nového páníčka. Nasednou do Satoruovy stříbrné dodávky a vyrazí na cestu. Během putování se Nanu setkává se Satoruovými přáteli z dětství a dostává se na místa, kam by se jinak nikdy nevydal. Postupně je mu čím dál jasnější, že za plánovaným rozloučením bude něco víc než jenom Satoruova komplikovaná finanční situace. Proč se Satoru musí své milované kočky vzdát? Jaký osud ho v životě potkal? A jaké tajemství před Nanuem skrývá? Dojemný příběh o kočce a jejím člověku, odehrávající se v japonském prostředí, potěší nejenom milovníky zvířat a koček, ale hlavně ty, kteří hledají nenáročnou a přesto zábavnou knihu pro dlouhá odpoledne.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2020 , KontrastOriginální název:
Tabineko Ripóto / 旅猫リポート, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočka na cestách. Přihlašte se a napište ho.
Ke knize jsem se dostala díky Čtenářské výzvě a nelituji. Příběh cesty jednoho človíčka očima kočky. I slzu jsem uronila.
Myslela jsem si, že si dám tuhle knihu jako oddychovku, ale po pár stránkách bylo jasný, že ten příběh bude mít hlubší podtext. Vyprávění z pohledu kocourka a jednotlivé návštěvy na společné cestě po kamarádech z dětství a mládí se hezky prolínaly a příběh vplul do fáze, kdy mi tekly slzy.
Knižní novinky (43. týden)
18.10.2020
Knižní novinky (41. týden)
04.10.2020
Knižní novinky (7. týden)
08.02.2020
„Byla pro tebe důležitá, že jo.. Byla to má jediná rodina.“
„Když jeden vypráví o tom, co zažil na své cestě, zároveň se vydává na cestu další. A myslí při tom na lidi, kteří se na ni vydali před ním. A také na ty, kteří ho budou následovat. A jednoho dne všechny ty lidi potkáme znovu. Za dalekým, předalekým obzorem.“
Kniha Kočka na cestách v seznamech
Knížku jsem zvolila kvůli jednomu tématu Čtenářské výzvy. Normálně bych si ji asi sama nevybrala. Příběh Satoru, očima kočky. Spolu cestují po kamarádech z dětství a prolíná se tu minulost se současností. Příběh je smutně dojemný.