Kočkodlak Xin přehled

Kočkodlak Xin
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64064/kockodla-xin-64064.jpg 4 81 81

Kočkodlak série

1. díl >

Kniha je souborem několika povídek, které spojuje hlavní hrdina. Obsahuje povídky Vetřelec (1988), Dravec Xin (1996/7) a Kapitán Xin Fergo (1989). Xin je kočkodlak, monstrum, v němž se spojuje lidská a zvířecí přirozenost. Jeho zvířecí já, jeho podstata mu dává nadlidskou sílu a obratnost, ale má to i svá proti. Kdyby ho plně ovládla, změnila by jej v divokou a krvelačnou bestii. Tomuto se Xin za každou cenu snaží vyhnout a kniha vlastně popisuje jeho boj se sebou samým, se svým zvířecím já. Neustálý vnitřní konflikt mu dává sílu pokusit se změnit vlastní osud a dokázat nepřátelskému světu, že není tím, za koho ho považují – dalším z mnoha monster, sužujících svět. Svět, ve kterém stačí malý projev zlé vůle a magie dá život některé z mnoha druhů příšer. Aby dokázal, že není stejný jako oni, rozhodne se Xin postavit se na stranu lidí a bojovat proti zplozencům zla...... celý text

Povídky Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)

Trop Kotolaka, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočkodlak Xin. Přihlašte se a napište ho.

miroslav0166
27.06.2021 5 z 5

Kdyz jsem knihu kdysi cetl na gymplu, bylo to super. Tezko ale rict jestli by to obstalo kdybych si ji precetl znovu, riskovat to nebudu :)

slawa.cap
01.04.2020 5 z 5

Knihu jsem si vybral jen podle toho, že je to fantasy a podle celkem slušného hodnocení. Myslel jsem, že se podle jména hlavního hrdiny odehrává v Asii, nebo nějaké její fantasy verzi. Až po druhé povídce jsem zjistil, že to napsal Polák :)
Hlavní hrdiny je pro mně zcela neobvyklý, s kočkodlakem jsem se ještě nikdy nesetkal, ale je to sympaťák. Trochu mě zaskočil zmatek v posloupnosti příběhu, ale není to nic, s čím bych se nesrovnal. Více u jednotlivých povídek.

Alixon
30.01.2020 3 z 5

Přišlo mi, že se autor snažil nacpat 800 stránek do 300. Občas se věci dějí moc rychle a postavy nemají žádný velký prostor. Nejlepší je ale král. Tomu sem fandil celou dobu. Ten take mohl mít víc místa.. Jinak ale supr čtení. Rychle to uteče

Kniha Kočkodlak Xin v seznamech

Část díla