Kočky na Oltáři přehled

Kočky na Oltáři
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550586/bmid_kocky-na-oltari.jpg 4 3 3

Kočky na Oltáři zachycují pulz srdce v betonovém městě. Koktejl navazujících myšlenek okamžiku, který mění chuť podle nálady čtenáře. Na stránkách naleznete otisky příběhů i pouhých chvil, ucítíte žár vášně i pálení mrazu nicoty, uslyšíte symfonie západu slunce i ticho širého vesmíru pod taktovkou kouzel poezie. Hlavním zaklínadlem jsou emoce jako přímý důkaz našeho bytí, dar i břemeno, strůjce našich imaginací. Kočky na Oltáři jsou jako sám život šílenou arytmií.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočky na Oltáři. Přihlašte se a napište ho.

Jane2016
13.12.2024 4 z 5

Miluju poezii. Především tedy čtu tu zahraniční, ale nevyhýbám se ani té české. A proto když jsem dostala nabídku, zda si přečíst tuto knihu, neváhala jsem ani minutu.

A ještě, že jsem tak udělala. Martin Charvát jde s pocity až na dřeň a podmaní si čtenáře během prvních pár stránek. Sama jsem se během čtení několikrát zasnila a jen jsem koukala do prázdné stěny před sebou.

Poezie určitě není knihou, kterou přečtete za jeden dva dny, naopak si musíte všechny ty dojmy a emoce dávkovat. A přesně to jsem dělala. Postupně, pomalu vnímat všechny pocity, které se snaží autor vyjádřit.

Bylo to skvělé čtení a přesvědčilo mě o tom, že čeští autoři si rozhodně zaslouží být více viděni a více čteni. Mnohokrát utíkáme k zahraničním brakům a nevšímáme si skvostů, které napsali naši, čeští autoři.

Sečteno, podtrženo, knihu Vám moc doporučuji. Pokud máte rádi poezii, tak věřím, že budete nadšeni.

Kniha Kočky na Oltáři v seznamech