Kočovný biograf pana Saita přehled

Kočovný biograf pana Saita
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531370/bmid_kocovny-biograf-pana-saita-65bfa99a8e146.jpg 5 84 84

O neposedných střevících na tango, životních úletech a lásce ve všech jejích podobách Když na práh kláštera v Buenos Aires někdo odloží krabici od bot s nemluvnětem, jeptišky dají holčičce jméno Fabiola. U vzpurné Fabioly se brzy projeví zvláštní nadání každému člověku dokáže najít dokonalý pár bot. Stane se z ní nejlepší prodavačka obuvi ve městě a také ke zděšení jeptišek matka Lity, dívky stejně svéhlavé, jako je ona sama. Revoluční doba donutí matku s dcerou uprchnout z Argentiny, sen o Evropě se však brzy rozplyne a obě se ocitnou na malém větrném ostrově nedaleko Kanady a nastěhují se do námořnické ubikace zvané Betlém. V tomto tepajícím srdci ostrova žije spousta výstředních postaviček; mezi nimi i hostitelčina hluchá dcera Oona, která se stane Litinou nejlepší kamarádkou. Zatímco se Lita snaží zorientovat v novém prostředí, její osud zcela změní každoroční návštěvy kočovného biografu pana Saita, který na izolovaný ostrov přiváží pohyblivé obrázky z celého světa.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host

Mr. Saitos Rejsebiograf, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočovný biograf pana Saita. Přihlašte se a napište ho.

Tilte
16.12.2024

prima pribeh na prodlouzeny vikend za peci, zazemi s hezkymi vztahy, navrat do kouzelneho detstvi

Tove
08.12.2024 5 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst. Příběh je to moc pěkný, místy mi připomínal atmosféru filmu Čokoláda.

bosorka
19.11.2024 5 z 5

Dvě knihy od Annette Bjergfeldt a rázem je má oblíbená autorka a už se nesmírně těším na cokoli dalšího od ní. Jak mě uchvátila Kodaňská píseň písní, tak Kočovný biograf pana Saita se jí okamžitě zařadil po bok. Jak já se do světa Fabioly, Lity a Oony zamilovala. To byla úplná lahoda číst. Připadalo mi, že kteroukoli denní dobu jsem se zakousla do příběhu, jako bych ochutnávala delikatesy z celého světa. Tahle knížka je pocta zvuku, pocta melodii i pocta filmu jako takovému. Tak jsem se do pocitů Oony vžila, že mi připadalo, že všechny ty krásné zvuky slyším a vnímám i já a koneckonců začala jsem víc naslouchat i v reálu.
Byla to skvělá jízda s příchutí magického realismu a já zase brečela i se usmívala a všichni mi tam tak přirostli k srdci, že jsem je těžko opouštěla.

Kniha Kočovný biograf pana Saita v seznamech

Annette Bjergfeldt