Kódex Tieňolovcov přehled
Cassandra Clare (p) , Joshua Lewis
Kódex Tieňolovcov je najstaršia a najznámejšia príručka pre každého nefila. Od prvého vydania v 13. storočí je Kódex najlepším priateľom každého mladého Tieňolovca. Či už potrebuje poradiť s démonským jazykom, alebo si pripomenúť, ako sa správne drží stélé, s Kódexom po ruke sa nemusí ničoho báť. V najnovšom 27. vydaní Kódex opisuje všetky oblasti života nefilov: dejiny aj zákony nášho sveta; návod ako identifikovať jeho mnohých neľudských obyvateľov; ktorým koncom stélé sa kreslí; čo je pyxis; prečo nefili nepoužívajú strelné zbrane; kde majú bosoráci ukryté svoje značky a ako ich objaviť; odkiaľ sa berie všetka svätená voda. Kódex sumarizuje mnohé učebnice geografie, histórie, mágie a zoológie v jednom peknom a prehľadnom zväzku. Všetky starobylé drevoryty a stredoveké kresby sme v najnovšom vydaní nahradili modernými ilustráciami, ktoré oslovia a zaujmú aj najhipsterskejších mladých Tieňolovcov. Toto vydanie bude už čoskoro dostupné v knižniciach Inštitútov po celom svete a v takzvaných kníhkupectvách obyčajných.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Slovart (SK)Originální název:
The Shadowhunter's Codex, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kódex Tieňolovcov. Přihlašte se a napište ho.
Kodex lovce stínů vysvětluje vše Stínovém světě. Podrobně. Všechny otázky, které jsem měl ohledně Stínového světa, byly zodpovězeny.
Ve skutečnosti jsem si Kodex velmi užila. Jak jsem již zmínila, vysvětluje opravdu vše, co potřebujete vědět a kromě toho jsou tu poznámky Clary, Jace a Simona, které jsou docela vtipné.
Co dělá tuto knihu opravdu zajímavou a krásnou, jsou ilustrace. Kodex je plný ilustrací démonů, mečů, ocelí, postav a tak dále. Pomohli mi představit si tento svět mnohem lépe.
Je to hezky napsána kniha s pěknými ilustracemi. Bohužel u spousty témat bylo řečeno ze o tomto tématu toho moc nevědí a skoro všechno se už vysvětlilo v nástrojích smrti. Doufala jsem ze se dozvím mnohem víc informací.
Říjnové knižní novinky (22. - 28.)
22.10.2018
Blíží se Knihománie
08.10.2018
Kniha Kódex Tieňolovcov v seznamech
Velmi dobře zpracovaná doplňková kniha k sériím o lovcích stínů. Kniha hezky dokresluje celý stínový svět a můžeme díky ní nakouknout více do jejich zvyků a života. Vůbec by mi nevadilo kdyby informací v knize bylo mnohem víc nebo byli detailnější, ale pro zlepšení představy o celém světě stínů je skvělá. Za mě by nemuseli být poznámky od postav z knih, ale nijak mi nepřekáželi. Také bych chtěla ocenit velmi povedené ilustrace. Tahle kniha by neměla chybět u žádného fanouška knih Cassandry Clare.