Kokrhací hodiny přehled

Kokrhací hodiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140039/kokrhaci-hodiny-140039.jpg 4 10 10

Byli jste někdy v Pohádsku? Pokud ne, pojďte tuto podivuhodnou zemi procestovat s opravdovým reportérem. Navštívíte zvláštní města, například Vlašské Klobúky, kde žijí samé klobouky, či Hrochův Mlýnec, kde stavějí místo soch sněhuláky. Ale dozvíte se i spoustu dalších věcí, třeba kdy chodí a kdy nechodí děti v Pohádsku do školy, v jakém autě jezdí žirafa nebo jak vypadají kokrhající hodiny. Vtipná vyprávění, která podporují dětskou fantazii, se v některých příbězích i lehce parodicky dotýkají naší současnosti. Díky jednoduchému jazyku je mohou rodiče předčítat dětem již od tří let.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kokrhací hodiny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Alix
24.03.2024 4 z 5

Kniha je opravdu kouzelná a může se líbit dětem i dospělým i když každému z jiného důvodu. Dětem pro mile absurdní příběhy a dospělým, zvlášť pamětníkům, pro spoustu narážek na předlistopadový režim. Četla jsem ji jako dítě a pak až po mnoha letech jako dospělá. A nestačila jsem se divit.

majáček
25.01.2022 5 z 5

Krásné pohádky a ilustrace jsou kouzelné. U pohádky ,, Vlašské klobouky je velmi milá kresba klobouků. Nejvíce mě zaujala pohádka ,,Rychlíky". Tam oznamují poslové s třemi různě barevnými prapory v jakém stavu se rychlík nachází. Mě rozesmálo to, když posel s černým praporem oznámí nepříjezd vlaku, tak cestující se i rozhodnou jet opačným směrem a nebo jdou domů. Doma si v klidu počkají na další den, že možná uvidí lepší zprávu od posla a vlak pojede. Ještě jedna mě zaujala. ,,Kokrhaci hodiny", ty nepřestanou kokrhat ani pod vodou. Takové hodiny bych opravdu nechtěla a ani nikomu nedoporučila. Všichni je chtěli mít a pak se jich nemohli zbavit. V knize jsou náznaky na některé věci, které se děly v období, kdy autor knihu psal. To si však sami po přečtení posoudíte. Autor s touto knihou mě mile překvapil.


Matematicka
28.10.2019 5 z 5

Výborná kniha pro předčítání rodičů dětem. Baví se rodiče, baví se děti. Děti zřejmou nesmyslností vykresleného "světa", rodiče jeho až příliš často nápadnou podobou s realitou. Naše děti si na silnici před domem nakreslili křídami kruhový objezd, který vede do Obrácených lívancovic, Poradovic nad Schůzí, do Černého lesa i na další místa a všechna tato báječná místa teď navštěvují v realitě i ve fantazii. Takže tato kniha (nejen) pro děti funguje výborně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kokrhací hodiny v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x