Kolem dokola přehled

Kolem dokola
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532314/bmid_kolem-dokola-65cf251916df1.jpg 4 121 121

Zoje se jednoho dne změní život k nepoznání, když způsobí dopravní nehodu, která vyústí ve smrt člověka. Ani dlouhé měsíce po incidentu nedokáže vymazat pocity viny, jež ji sužují ve dne v noci, snáší tiché výčitky své rodiny a do toho se potýká s toxickým šéfem. Nic v životě jí nedává smysl a neví, jak dál. Na druhé straně stojí Marek, který nedávno přišel o otce. Ve vlastním zármutku se snaží zůstat silný a být oporou matce a bratrovi. Mezitím sám hledá stabilitu v životě, kde už nefiguruje člověk, jenž mu byl vzorem a držel rodinu pohromadě. Jak se žije člověku, který zaviní smrt druhého? A co prožívá ten, kdo právě přišel o svého nejbližšího?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolem dokola. Přihlašte se a napište ho.

Téra
03.12.2024 4 z 5

Kolem dokola je pro mě první autorčina knížka a ráda si hned přečtu i její prvotinu Símka, protože se mi moc líbí styl vyprávění. Už z anotace je jasné, že to nění úplně lehké čtení. Příběh hlavní hrdinky a posléze hlavního hrdiny byl popsán hodně realisticky a uvěřitelně. Obě části byly zajímavé i když mě trošku víc k srdci přirostla Zoja. Jen mi je trochu líto, že příběh vlastně skončil celkem otevřeně a mě by moc zajímalo, jak to bylo dál, i když to byl asi záměr autorky, teď každý čtenář může hrdinům přisoudit vlastní konec, který může být jakýkoliv.

Jana K
20.11.2024 4 z 5

Autorčin debut Símka jsem přečetla letos na jaře a naprosto mě nadchl, byť se nejednalo o žádné lehké, nebo dokonce veselé téma.
Druhá kniha autorky Kolem dokola je také na velmi dobré úrovni, i když řekla bych, že kvalit Símky nedosahuje, ale to už je věc názoru. Opět obrovsky těžké, tragické a depresivní téma, které nutí k velkému zamyšlení. První polovinu příběhu vypráví viník obrovské tragédie, mladá žena Zoja, která se ani po roce nedokázala vzpamatovat z toho, co způsobila a co už nelze vzít zpět.
Druhou polovinu knihy nám vypráví mě velmi sympatický, sportovně založený vysokoškolák Marek, který právě vinou Zoji přišel o tatínka. Právě tato část se mi líbila více než první, Marka a jeho bratra-dvojčete Matouše i jejich maminky mi bylo nesmírně líto.
I přes tak těžké a závažné téma se kniha dobře čte, malé kapitolky rychle ubývají a za jeden či dva večery je možno knihu úplně s přehledem přečíst. Autorku budu určitě dále sledovat a napíše-li další knihy, určitě si je ráda přečtu.
Co bych vytkla - tato poznámka ale míří k nakladatelství, jež knihu vydalo - jsou minimálně dvě obrovské pravopisné hrubky v psaní i/y - to by si nakladatelství mělo pohlídat a takové chyby do tisku nepouštět.

Kníženka
16.11.2024 5 z 5

Zajímavě napsané, i silné téma, svižně se čte, vyznívá realisticky až na jedno setkání, nicméně velmi zdařilá kniha.

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024

Kniha Kolem dokola v seznamech