Kolik váží Matylda přehled

Kolik váží Matylda
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23641/kolik-vazi-matylda-23641.jpg 4 67 67

Vyprávění o tom, jak se malý adoptovaný kluk potýká se šikanou starší spolužačky, upoutá svým stoickým humorem a autentickým dětským jazykem. Příběh, zdánlivě postavený na zábavné tragikomice, postupně odhaluje mnohem zásadnější, nadčasová témata - rasovou odlišnost, nezničitelnou lásku dítěte k rodičům či štěstí skryté v každodenním životě.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolik váží Matylda. Přihlašte se a napište ho.

lenkaabooks
19.07.2024 4 z 5

Pro čtenáře od 8 let. Kniha je psaná jazykem třeťáka Káji, který se dostává do mnoha šlamastyk, především díky Matyldě, poněkud těžkotonážní sedmačce. Pobavila jsem se.

for-com
30.10.2023 3 z 5

"Matylda" má nevýhodu, že byla čtena/poslechnuta jako druhá kniha od pana Holuba. První byla Mstivá Soňa a ta byla skvělá (do velké míry i naprosto fantastickým výkonem Davida Novotného). Matylda bohužel její úrovně nedosáhla. Oceňuji však, že Jiří Holub přibližuje vtipnou formou vážnější témata, jazyk jakým je příběh Káji vyprávěn bude děti určitě bavit. Jen jsem měla někdy pocit, že se hlavní hrdina chová na méně než nějakých 8 let, ale možná to bylo dáno jeho životní situací. Pro děti určitě super, mě tolik neoslovila, ale David Novotný je stále výborný.

E_Lan
09.07.2022 4 z 5

Příjemné a pro všechny věkové kategorie vtipné čtení. Adoptovaný kluk v hlavní roli je vynikající nápad, vyprávění je správně dětsky peprné a ani chvilku nenudí. Po Mstivé Sonie další velmi povedené dílko.

Kniha Kolik váží Matylda v seznamech

adopce sirotci