Kolo štěstěny přehled
Ken Follett
Rozvětvený příběh na pozadí dějin 19. století a barvitý kolotoč vášní, nenávisti, intrik a zločinů – Kolo štěstěny je dalším důkazem mistrovství celosvětového bestselleristy Kena Folletta. Windfieldskou školu, elitní anglický ústav pro nadějné mladé muže, zasáhne roku 1866 tragédie: jeden ze studentů se za záhadných okolností utopí. Jen několik žáků bylo události přítomno a pouze někteří vědí, co se skutečně stalo. Nikdo však netuší, jak osudově tato smrt propojí po následující tři desetiletí jejich životy – Edwarda a Hugha Pilasterových z vlivného rodu londýnských bankéřů, Mickyho Mirandy a Tonia Silvy z divoké jihoamerické Kordovy, jejich rodiny, přátele, lásky… a jak jejich vzájemné vztahy, náklonnosti a zášti zasáhnou do historie.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
A Dangerous Fortune, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolo štěstěny. Přihlašte se a napište ho.
Pěkný rozmáchlý román, Follett opět nezklamal, příběh odsýpá, člověku při sledování příběhu je kolikrát až zle jak má podlost a zlo navrch.
První moje kniha od tohoto autora na doporučení a musím říct, že začátek byl velmi pozvolný. Poté jsem se ale začala a velmi se mi líbilo prostředí bankovnictví na konci 19.století v Londýně. Autor brilantně vykreslit postavy, příběh se zajímavě proplétal a já si knihu užila do posledních stran. Děkuji.
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Kniha Kolo štěstěny v seznamech
Anglie Londýn 19. století napětí romantika ságy
2013 | Zima světa |
2015 | Hranice věčnosti |
2021 | Večer a jitro |
2021 | Pilíře země |
2018 | Pád titánů |
Tak to sem si počet od první stránky to odsejpalo