Kruté časy přehled
Ian Manook (p)
Komisař Jerúldelger série
< 2. díl
Step v mrazu a sněhu, tak ještě Mongolsko neznáme: Ian Manook navázal na úspěšný thriller, který se četl po celém světě. Jeho nová kniha přivádí už známé postavy – mezi nimiž nechybí komisař Jerúldelger, jeho kolegyně Ojún a částečně utajená milenka Solongo, ale také sympatický kluk Gantulga – do čerstvých, jistěže nečekaných, napínavých a nebezpečných situací. I v tomto díle děj osvěžují přesné popisy asijské stepi, tentokrát v zimní variantě, a vyšetřování se odehrává na pozadí politických intrik a korupce, v zemi, jež se pomalu vypořádá s dědictvím minulosti, kde krásné scenérie kazí silné znečištění a vstřícní a milí jsou především ti, kdo žijí v krutých a nuzných podmínkách. Podíváme se i do Ruska a do Číny a dokonce i do Francie… a s Jerúldelgerem sice budeme mrznout v minus třiceti, ale zase si pochutnáme na nových krajových specialitách. Snad svůj bezmocný vztek s pomocí mnichů a krásné Solongo dokáže zvládnout.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2017 , Kniha ZlínOriginální název:
Les Temps sauvages, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruté časy. Přihlašte se a napište ho.
tak druhý díl, jak už to u druhých dílů bývá, je zklamáním, přeskakování z Mongolska do Ruska a do Francie je nepřehledné, kruté násilí, nyní už ne příliš pochopitelně, se stupňuje, vadí mi přehlíživý vztah ke zvířatům, podivná politika ....ne, tahle kniha mne nebavila. uvidíme, zda třetí díl, pokud jej přeloží a vydají, přinese změnu k lepšímu
Kniha Kruté časy v seznamech
v Mé knihovně | 66x |
Uff. Dobré to bylo. Ale pětset stran malými písmeny... Rozhodně to není útlá knížečka. Co vám mám povídat. Furt někdo někoho honí, nikdo neví, kdo je kdo, až z toho jde hlava kolem;-).