Maigret a Dlouhé Bidlo přehled
Georges Simenon
Komisař Maigret série
V novele Maigret a Dlouhé Bidlo se pařížský policista na základě svědectví bývalé prostitutky pouští do poněkud neobvyklého vyšetřování: než dopadne pachatele vraždy, musí nejprve zjistit, zda k nějakému zločinu vůbec došlo.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1973 , OdeonOriginální název:
Maigret et la Grande Perche, 1951
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maigret a Dlouhé Bidlo. Přihlašte se a napište ho.
![DzordanoChruno DzordanoChruno](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Konečne detektívka s Maigretom, kde nie je iba nonšalantná francúzska atmosféra, ale aj logika. V doterajších knihách prišlo rozuzlenie náhodou, omylom, alebo nevysvetliteľným myšlienkovým pochodom hlavného komisára. Tu všetko na seba nadväzuje a i keď dej ubieha pomaly a vyšetrovanie viazne, netreba vypiť hektolitre alkoholu ako Maigret, aby ste to strávili. Inak v tejto knihe je už z Maigreta riadny notorik, ktorý dopíja aj nedopité pivo po susedných kanceláriách... Trocha zvláštne na hrdinu, ktorého si máte obľúbiť.
![milary milary](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět lahůdka pro uši. A navíc zajímavý případ bez mrtvoly, o jejíž existenci v domě, kam se vloupal, píše své družce (komisařově dávné "známé z galerky") vyděšený stárnoucí kasař, prchající před obviněním z vloupání a - kdovíčeho. Bývalá prostitutka má ale pro strach uděláno, bojuje za svého druha jako lev a otravuje komisaře tak dlouho, až se, navzdory naprostému nedostatku mrtvol i důkazů, pustí do vyšetřování.
Kniha Maigret a Dlouhé Bidlo v seznamech
v Mé knihovně | 68x |
komisař MaigretAutorovy další knížky
1977 | ![]() |
2007 | ![]() |
1970 | ![]() |
1983 | ![]() |
1979 | ![]() |
Tahle detektivka byla svižná jak ploužák. Nakonec zvítězila Maigretova zarputilost a logika. Nostalgicky jsem si také zavzpomínal na Paříž s vůní pernodu, ve které ještě bylo vše v pořádku...