Kdo zavraždil paní Skrofovou? přehled
Mika Waltari
Komisař Palmu série
Klasik finské literatury Mika Waltari (Egypťan Sinuhet, Tajemný Etrusk, Pád Cařihradu, Cizinec přichází či Dohra) psal i romány s kriminálními zápletkami, jejichž řešením pověřil svého „velkého detektiva“ – dobráckého, naoko přísného komisaře Palmua, milujícího, jako Maigret, dýmkový tabák. Detektivky ve Waltariho podání jsou prosyceny atmosférou severských bílých nocí a slanou vůní přístavu… V helsinském činžáku byla otrávena majitelka domu. Souvisí zločin s její lakotou? Anebo sehrála roli příslušnost k podivné náboženské skupině? Kdo zavraždil paní Skrofovou?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Kuka murhasi rouva Skrofin?, 1939
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo zavraždil paní Skrofovou?. Přihlašte se a napište ho.
Klasická detektivka od autora, který mě celkem dost zaujal. Příběh byl dobře napsaný, rychle plynoucí, hezky se to četlo, ale postrádalo to na konci takový ten "wau" efekt.
Kniha Kdo zavraždil paní Skrofovou? v seznamech
Finsko severská krimi finské detektivky
2013 | Egypťan Sinuhet |
2005 | Jeho království |
2004 | Tajemný Etrusk |
2002 | Krvavá lázeň |
2004 | Nepřátelé lidstva |
Tak jsem se dovzdělal prvním dílem a musím konstatovat, že to bylo o malinko slabší než díl druhý. Přestože samozřejmě všechno vyřeší, tak dva vyšetřovatelé jsou na první dobrou něco jako Pat a Mat. Velice poklidná detektivka, která vás ale v podzimním počasí asi moc nezahřeje.