Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku přehled

Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110473/bmid_kompletni-navod-k-vytvoreni-ekozahr-YRb-110473.jpg 5 97 97

Kniha čtivou a zábavnou formou vysvětlí základní pravidla fungování přírody, při jejichž dodržení je velmi snadné vytvářet krásné jedlé a přírodní zahrady, které vyžadují minimální údržbu a majiteli přinesou maximální užitek. Metody zde popsané jsou aplikovatelné na libovolně malý či velký prostor. Záměrem knihy je představit hlavní myšlenky nově se rodícího přístupu k zahradničení, přírodě a planetě Zemi celkově. Opravdu nový je samozřejmě jen lidský přístup, neboť principy v ní popsané jsou jen stručným shrnutím toho, jak příroda zahradničí od počátku světa. Kniha je vytvářena tak, aby i po prvním přečtení byla pro čtenáře lákavá a stala se pro mnoho dalších let základním studijním materiálem při vytváření vlastního osobního ráje. Je dostatečně čtivá pro úplné laiky, ale zároveň inspirativní a poučná pro odborníky a profesionály.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku. Přihlašte se a napište ho.

asakz
04.06.2023 5 z 5

Kniha jako taková nemá chybu. Je plná praktických informací proložených příjemným humorem a postrádajících jakýkoli náznak ekofanatismu. Přesto jsem s ní často bojoval a na dlouhou dobu ji odkládal, protože mne některé kapitoly nebavily. Ne proto, že by byly napsané špatně, ale spíše s ohledem na svou situaci vlastníka nyní již vzrostlé a vlastně hotové zahrady. Tudíž jsem tak ve 20% textu konstatoval to už znám a dělám, ve 30% to jsem zkonil, ale už se nedá nic dělat, ve 40% to si nemůžu dovolit nebo mne to nezajímá a zbylo cca 10% informací, které pro mne byly prakticky upotřebitelné a realizovatelné. To ovšem přirozeně není chyba autora či knihy, která už svým názvem říká, že pojednává především o vytvoření nové ekozahrady či rodového statku. Proto nemohu ubrat ani jednu hvězdu a každému, kdo se na něco takového chystá, knihu vřele doporučuji. Ostatně i já si v ní našel své a myslím, že se k ní ještě v budoucnu vrátím.

matej.kulistak
03.04.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetl naráz a vzápětí ještě jednou.
Nutno říct, že na podruhé mě autorův styl trochu rušil, ale tři troše cviku není těžké odhadnout, kde autor mluví o své životní filozofii a kde říká podstatné informace, pro které si čtenář především přišel.
Oceňuji především komplexitu autorva záběru. Několikrát mi vyvstala konkrétní otázka, na kterou jsem později v knize nalezl odpověď. Pokud název slibuje "kompletní návod", tak mám pocit, že to do velké míry splňuje (opravdu to posoudím, až budu mít vlastní zahradu).
Kdyby nic jiného, dala mi kniha velkou chuť do budování permakulturní zahrady a vhled do toho, proč a jak ji dělat.
S odstupem několika týdnů si všímám, že hodnotím jinak, co mi přijde v přírodě krásné (daleko víc mě baví trnité keře, proluky a zdánlivě hlochá místa).
Velice inspirativní kniha.

Marcela23
11.02.2023 4 z 5

Za mě je to inspirativní čtení, i když autor je občas trochu otravný se svými ezo teoriemi a random filozofováním. Některé jeho názory a postupy mi přijdou trochu radikální a i když jsou mi sympatické, snažím se je brát s rezervou. Každopádně z jara se do toho pustím v reálu, a čas ukáže, které věci fungují. Těším se na to jako malá i díky téhle knize

Kniha Kompletní návod k vytvoření Ekozahrady a rodového statku v seznamech

Jaroslav Svoboda
česká, 1977