Komtur přehled

Komtur
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488342/bmid_komtur-JgT-488342.jpeg 4 32 32

Když na sebe narazí dvě podvodnické party, můžou se buď navzájem podfouknout, nebo spojit své síly k velkolepé akci. V kvetoucí Praze roku 1878 se dvěma partičkám povede obojí najednou. Klára je okouzlující mladá dáma vychovaná uličkami starého židovského města, bohémský Šimon vyrostl u cirkusu. Oba skvělí herci, mistři převleků a hlavně talentovaní podfukáři. Po jednom ze svých báječných podvodů se seznámí s Edou a Michalem, kteří jsou v branži už staří pardálové a podvodnická extratřída. Právě hledají společníky na náročnou a neobvyklou zakázku od tajemného klienta z nejvyšších kruhů. Během odvážného plánu na zmocnění se části korunovačních klenotů se před nimi odkrývají další záhady a mysteria vedoucí mnoho staletí zpátky. Dostanou se na stopu největšího zlatého pokladu, který tato země kdy ukrývala, odhalí dvojí životy velkých postav naší historie – a nakonec i něco ještě mnohem většího. A jim samotným při tom půjde o život. P. S. Pixy, občanským jménem Petr Staníček (*1968), studoval matematiku, ale místo ní se věnuje designu a programování. Pod přezdívkou Pixy psal jeden z prvních blogů u nás, publikoval sloupky na Lupě a Respektu a vydal několik odborných knih. Román Komtur je jeho beletristickou prvotinou. Miluje český jazyk a klasické básnické formy, sepsal sbírku persifláží říkanky „Skákal pes“ ve stylu známých básníků a pro radost si překládá jazykové hříčky z angličtiny a němčiny. Původem z jižní Moravy – po otci brněnské plotňák a slovácký šohaj po mamce – ale školní léta strávil v západních Sudetech a mládí uprostřed, v revoluční Praze. Dva dlouhé odskoky do Ostravy, včetně fárání kilometr pod zem, zanechaly na jeho duši nesmazatelné šmouhy. S chutí prchnul za hranice velkoměst do Kladna a nakonec až za něj, na okraj křivoklátských lesů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komtur. Přihlašte se a napište ho.

maja8148
08.06.2024 4 z 5

Je úžasné kolik informací a dat se člověk z této knihy dozví! A jak to všechno do sebe krásně zapadá. Miluji zlodějskou čest :D. Jen konec mě trochu zklamal.

kolacky
11.09.2023 5 z 5

Perfektní knížka. Co podvodníček, to pomilováníhodná postava, každá jiná, každá svoje. Mazaní protivníci, hnusný padouch. Překrásné pasáže o Praze. Tak trošilinku mi to připomínalo Sedmikostelí pana Urbana, tou pražskou atmosférou.

"Tak když má někdo v hlavě encyklopedii, je to úplně jasný," řekl užaslý Eda. " Ovšem jak všechny tyhle věci víš, to nikdy nepochopím."
"Zkusils někdy číst?" mrknul na něj Myška. " Tomu se říká základní vzdělání, kamaráde."
Tuhle debatu měli na stole každou chvíli. To, co Myška považoval za základní vzdělání, obnášelo nejmíň polovinu národní knihovny.

nero 13
05.04.2023 5 z 5

Začátek Komtura mi přišel jako vyprávění o partičce předchůdců legendárního Harryho Jelínka o kterém se traduje že prodal Karlštejn, nebo že se pokusil prodat jednu pražskou tramvajovou linku, ale v průběhu čtení se kniha proměnila v konspirační, trochu mysteriozní thriller a musím říct že v dobře napsaný a promyšlený thriller.
Normálně nemám při čtení moc rád když děj skáče v čase sem a tam, ale tady to mělo svůj význam a autor to zvládl na jedničku, na to že je to jeho první beletristická kniha tak dost dobrý a hodnotím za plný počet.

Hotel Ville a další knižní novinky (26. týden)

26.06.2022

Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)

15.05.2022

Kniha Komtur v seznamech