Komu patří Bible? – Dějiny Písma v proměnách staletí přehled
Jaroslav Pelikan
Jaroslav Pelikán, bývalý profesor Yaleské univerzity a jeden z nejvýznamnějších církevních historiků, ve své knize ukazuje, proč je Bible stále jednou z nejvlivnějších a nejčtenějších knih na světě. Kniha popisuje téma od nejstarších ústních podání, přes hebrejské texty, překlady do řečtiny a latiny až k současným interpretacím. Ukazuje, co všechno Bible obsahuje a jak ji různí lidé v dějinách interpretovali. Kniha zaujme nejen věřící, ale také ty, kteří hledají vysvětlení a moderní podání, jež by jim pomohlo pochopit a snad i uvěřit.... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2009 , Volvox GlobatorOriginální název:
Whose Bible is it?, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komu patří Bible? – Dějiny Písma v proměnách staletí. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Komu patří Bible? – Dějiny Písma v proměnách staletí v seznamech
2008 | Ježíš v proměnách staletí |
2009 | Komu patří Bible? – Dějiny Písma v proměnách staletí |
Pekná kniha, ktorá čitateľsky veľmi prívetivým spôsobom oboznamuje s dejinami Biblie, jej prekladov a spôsobom recepcie textu od počiatkov po 20. storočie.
Spolu s knihou Ježíš v proměnách staletí zatiaľ jediné preklady od tohoto plodného autora slovenského pôvodu. Azda dôjde aj na jeho odborné diela, najmä The Christian Tradition: A History of the Development of Doctrine (5 dielov).