Komunikace zaměřená na člověka - Rozumět sobě i druhým přehled

Komunikace zaměřená na člověka - Rozumět sobě i druhým
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85606/komunikace-zamerena-na-cloveka-rozumet-sobe-i-druhym-85606.jpg 2 3 3

Kniha představuje první komplexní základy komunikace ve smyslu humanistické psychologie Carla Rogerse. Konstruktivní komunikace znamená zřetelněji a nezaujatě vnímat a prožívat sebe sama i ostatní, empaticky porozumět druhým lidem, lépe pochopit různá stanoviska. Na základě pozorného naslouchání, otevřenosti a respektu si vyvineme schopnost oživit naše vzájemné vztahy, lépe si rozumět a v konfliktních situacích nacházet smysluplné řešení. Četné příklady z různých oblastí života, jako je rodina, management, týmová práce, diskusní skupiny a on-line komunikace, nás stimulují k tomu, abychom citlivěji zpracovávali naše vlastní zkušenosti. Kniha nabízí nezbytnou čtenářskou zkušenost pro manažery, poradce, pedagogy, lékaře, politiky, sociální pracovníky, rodiče a pro všechny, kdo chtějí být v interakcích transparentnější, autentičtější a vnímavější... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komunikace zaměřená na člověka - Rozumět sobě i druhým. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

hellena1523
14.02.2017 2 z 5

Hlavni myslenky lze shrnout na jednu stranu. Zbytek je omacka s opakujicimi se terminy a slovnimi spojenimi. Neni vubec zbytecna, je to dobry vycuc hlavnich myslenek Carla Rogerse, ale je fakt spatne napsana. Libi se mi i struktura textu, ale...prirovnala bych to k odflaknute bakalarske praci nekoho, koho jeho tema prilis nebere...skoda.

Terisha
14.11.2015 1 z 5

Nevím, jak tuto knihu hodnotit. Dočetla jsem ji s velkými obtížemi a udržet při čtení pozornost byl pomalu nadlidský výkon. V knize se celou dobu opakují slova nebo slovní spojení typu: kongruentní, komunikace zaměřená na člověka (konkrétně toto sousloví je tam napsáno tolikrát, že zabere snad 50% knihy). Myšlenka knihy byla dobrá, nicméně vzala jsem si z toho velmi málo, skoro nic. Vlastně to zajímavé by zabralo možná jednu stránku. A pro ostatní čtenáře mám radu - nečtěte to.


LenysekC
24.09.2014

Hvězdičkami hodnotit nebudu, protože jsem nedočetla. Jediné, co mi za cca polovinu knihy utkvělo v hlavě, je slovo kongruentní skloňované ve všech pádech... Doufám, že to nebude na úkor něčeho, co jsem v hlavě chtěla uchovat...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Komunikace zaměřená na člověka - Rozumět sobě i druhým v seznamech

v Přečtených6x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst4x

Autoři knihy

Ladislav Nykl
česká, 1940