Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak přehled

Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380018/bmid_komunismus-nejen-pro-deti-aneb-jak--YRh-380018.jpg 3 29 29

Kapitalismus je dnes na celém světě a jmenuje se kapitalismus proto, že znamená nadvládu kapitálu. To je něco jiného než nadvláda kapitalistek nebo nadvláda kapitalistické třídy. V kapitalismu jsou sice ještě lidé, kteří mají větší slovo než jiní, ale už neexistuje žádná královna, která by stála na vrcholu společnosti a mohla všem rozkazovat. Když už to nejsou lidé, kteří vládnou nad lidmi, kdo tedy vládne? – Jsou to věci.»... celý text

Filozofie Pohádky a bajky
Vydáno: , Neklid

Kommunismus. Kleine Geschichte, wie es endlich anders wird

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak. Přihlašte se a napište ho.

Pneumatika
15.04.2024 2 z 5

Cením pokus, ale výsledek je podle mého názoru nešťastný. Pochybuji, že z knihy by si děti něco zapamatovaly. Je to moc suché a při vysvětlování některých abstraktních pojmů se využívají další abstraktní pojmy, které dítě v slovní zásobě mít pravděpodobně nebude. Škoda, mělo to velký potenciál. Pro dospělé to už asi stačit bude.

ozzak
25.09.2023 4 z 5

Zajímavá knížka o komunismu a
pojate ve zajímavém zpracování.

tomas1291
05.03.2023 5 z 5

Své dvouleté neteři bych z ní asi nečetl, ale mě se to líbilo. Viz K. Marx, Ekonomicko-filosofické rukopisy z roku 1844, kapitola Komunismus. Doporučuji všem lidem dobré vůle, nejen kovaným soudruhům, protože jen komunizovanému lidstvu patří budoucnost, globální kapitalismus je materiální podmínka Utopie. Čest.

Kniha Komunismus (nejen) pro děti aneb jak vše bude jednou jinak v seznamech

Autorovy knížky

Bini Adamczak