Komunistou z donucení přehled
Jim Frederick , Charles Robert Jenkins
V lednu roku 1965 čtyřiadvacetiletý seržant americké armády Charles Robert Jenkins opustil své stanoviště v Jižní Koreji, překročil Demilitarizovanou zónu a vzdal se severokorejským vojákům. Věřil, že se takto i za cenu uvěznění dostane zpět do Spojených států. Místo toho se ale na čtyřicet let ocitl v úplně jiném vězení - v jednom z nejbrutálnějších a nejrepresivnějších režimů, jaké svět poznal. Tento čtivý i drásavý příběh, který Jenkins (za pomoci novináře Jima Fredericka) vypráví prostým a jednoduchým jazykem, zavede čtenáře do zákulisí Severní Koreje a odhalí před ním zrůdnost tohoto režimu, ale i sílu lidského ducha.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2009 , Volvox GlobatorOriginální název:
The Reluctant Communist, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komunistou z donucení. Přihlašte se a napište ho.
Je to neuvěřitelný životní příběh, provázený ještě více neuvěřitelným situacemi.
V knize, která je napsána jednoduchým způsobem, se nám dostává unikátní svědectví, jak severokorejský režim přistupoval k prominentním vězňům a jejich rodinám.
Sice jsem o KLDR ledasco přečet nebo viděl, ale takovej pohled zevnitř ještě ne. Místy mi to přišlo až absurdní, co se tam dělo a děje dodnes. A ke smůle severokorejskýho lidu i bude dít, i kdyby se mladej tlusťoch nerozmnožil, páč ten lid žije tolik desítek let v bublině, že i kdyby ten zrůdnej režim někdy padnul, tak ty lidi prostě nebudou vědět co počít. Minimálně dnešní generace ne, to možná až ty budoucí.
Nechápu, proč to tam ještě funguje, asi nad tim drží ochranou ruku Čína, jinak si to nedovedu vysvětlit a nechápu proč, ale jinak by se to muselo už dávno zhroutit, stejně jako všechny ostatní socialistický a komunistický státy bez pomoci z vnějšku.
Soudruhy bych tam posílal na exkurzi - na 20 let - pak by možná prozřeli a přestali podobný zvěrstva hájit a obdivovat.
Kniha Komunistou z donucení v seznamech
Tohle opravdu může psát jen život a Severní Korea, doporučuji.