Komunita přehled
Ragnar Jónasson
Rok 1985, na okraji civilizace. Třicetiletá Una pracuje jako učitelka v Reykjavíku, než se rozhodne přestěhovat do malé vesnice Skálar, kde má učit dvě dívky. Otec Uny spáchal kdysi sebevraždu. Una dost pije a bojí se, aby neskončila jako on. Krátce poté, co se Una nastěhuje ve Skálaru do horního patra starého domu, slyší v době podivné zvuky, připomínající dívčí zpěv. Zjistí, že před půl stoletím žila v domě dívka, která zemřela za nejasných okolností. A ví, že bude muset odhalit pravdu. I když hranice mezi realitou a fantazií jsou nejasné – možná i kvůli jejímu pití. Una začíná zjišťovat, že tady není vítána a že lidé zde mají spoustu podivných tajemství…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Komunita. Přihlašte se a napište ho.
Vždy je mi líto, když dávám nízká hodnocení. Bohužel ale i zde se musím přiklonit k nízkému hodnocení čtenářů. Vlastně vůbec nic se nedělo, děj neslaný nemastný, zkrátka nic moc. Duchařské linka tomu také nepomohla. Čekala jsem úplně něco jiného už podle názvu. A konec opravdu nijaký.
Anotace slibná, Island lákavý, ale nestačilo to. Splácáno mnoho potenciálně nadějných nápadů, ale nic pořádně nedotaženo do konce. Postavy ploché, většinou nesympatické - včetně Uny. Nuda, dočetla jsem s vypětím sil. Autor to umí i lépe.
Kniha Komunita v seznamech
Knihy Ragnara Jonassona se ctou dobre, maji neopakovatelnou atmosferu a vibe. I tato kniha nabizi vse, co isolation thriller predstavuje: od odlehleho mista v nehostinne oblasti, mrazive atmosfery, pomala protagonistu az po tajemstvi, kam se podivas. Prvky duchariny podtrhuji gradaci deje a napeti, i tak vsak pribeh pusobi mysticky a komorne, a oproti dalsim detektivnim seriim autora ponekud nemastne, neslane. Za precteni vsak rozhodne stoji.