Kon Tiki přehled

Kon Tiki
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142966/kon-tiki-142966.jpg 5 298 298

Kniha Kon-Tiki je zaujímavým rozprávaním o odvážnej plavbe, ktorú spolu so svojimi piatimi druhmi podnikol autor z Peru až na tichomorské ostrovy v Polynézii, a to na plti podobnej plavidlám starých Inkov. Príhody plné napätia, striedané a tichou pohodou na šírom mori poskytujú čitateľovi pútavé a pritom poučné čítanie

Literatura světová Literatura faktu Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Osveta (Martin)

Kon-Tiki, 1948

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kon Tiki. Přihlašte se a napište ho.

Marcello_zbb
24.09.2024 5 z 5

Super, super, super! Ku knihe ma v podstate naviedol film z roku 2012, ktorého ukážku som náhodou objavil na YT. Film, super, kniha ešte vyšší level! Som sa bavil na tom, ako ľudstvo pristupuje k novinkám veľmi konzervatívne - v tomto prípade to bol napríklad gumový záchranný čln. :-) Na celom príbehu o Kon-Tiki je zaujímavý fakt, že sa do dnešných dní zachoval a dá sa vidieť v muzeu v Osle.

Jenda...I/I
22.09.2024 5 z 5

Je to poučné, je to dobrodružství jako blázen, ale zároveň je to milé, humorné a laskavé. Je to Jules Verne křížený Zdeňkem Svěrákem. Thor Heyerdahl ze mě zase udělal malého klučíka, v jehož světě nic není nemožné a za to nejdůležitější považuje hrát si v jednom kuse s kamarády na indiány nebo přemýšlet, co by dělal na pustém ostrově nebo co hezkého zde na Zemi by ukázal přilítnuvším Marťanům. Bavila mě i ta poněkud archaická čeština (vydání z roku 1964) a fotografie – jen z popisu bych si některé věci zřejmě představit nedokázal.
Je to prostě báječná knížka, která je vystavěna na romantické odvaze a umíněnosti dokázat lidstvu pravdivost své myšlenky, plná vědecky popisných informací (zoologických, kulturně antropologických, technických, meteorologických, mořeplaveckých), ale zároveň svou laskavostí pohladí po dušičce tak něžným způsobem, že Astrid Lindgrenová by se při jejím čtení mohla jen potutelně usmívat.

niknikita
26.06.2024 5 z 5

Příběh neuvěřitelné odvahy...

S věkem si vyprávění norského sympaťáka užívám stále víc a často se k tomuto cestopisu vracím se stoupajícím obdivem.

Kniha Kon Tiki v seznamech