Konec hry přehled
Val McDermid
Stephanii Harkerovou cestou na idylickou dovolenou při rutinní kontrole na letišti zadrží bezpečnostní rám. Pětiletý Jimmy prošel detektorem kovu před ní. Stephanie v panice sleduje, jak uniformovaný zaměstnanec letiště odvádí chlapce pryč – a ona uvízla na opačné straně brány, hysterická strachy. Obsluha rámu nechápe Stephaniino chování, neví o Jimmyho existenci, vidí jen ženu, která jedná vyšinutě. Muži Stephanii brutálně strhnou k zemi a zpacifikují paralyzátorem, aby ji udrželi na uzdě. A než dostane příležitost vysvětlit, co se stalo, je Jimmy dávno pryč. Když ovšem zadržená líčí svůj příběh agentce FBI, začíná být jasné, že s touto napohled normální rodinou není všechno tak, jak se zdá. Jaká je Jimmyho minulost? Proč by ho někdo měl chtít unést? A jak čas rychle běží, klesá šance, že by Stephanie mohla chlapce dostat zpátky. Nesmírně hutný a poutavý psychologický román Konec hry je zatím nejpropracovanějším autorčiným samostatným románem, chytlavou a brilantní prací.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
The Vanishing point, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec hry. Přihlašte se a napište ho.
Rychlý start knihy vystřídá pomalejší vyprávění a rozmotávání jednoho příběhu.Ale neskutečně zajímavé,spíše v psychologičtější rovině společenského románu.Závěr je hodně divoký...Mám dílo autorky hodně oblíbené,tím víc mě mrzí že se nic nového nepřekládá a nevydává u nás.
Tahle knížka mě na začátku bavila ale 2 část už vůbec ne. Tahle autorka vůbec ne umí psát
Knižní novinky (1. - 15. 8.)
31.07.2013
Kniha Konec hry v seznamech
2002 | Zpěv Sirény |
2004 | Vzdálená ozvěna |
2002 | Popraviště |
2003 | Drát v srdci |
2009 | Temné struny |
Tajemný psychologický thriller je moje oblíbené čtení. V této knize byl velmi slibně rozjíždějící se začátek, poté následoval pro mě trochu nudný střed a až přehnaně šokující rozuzlení. Jako celek vnímám zlatý střed.