Konec starých časů přehled

Konec starých časů
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372854/mid_konec-starych-casu-7qa-372854.jpg 4 184 184

Je těsně po první světové válce a mezi novodobou agrární smetánku na zámeček Kratochvíl přijíždí ruský emigrant Megalrogov, který všechny omámí svým světáctvím a bravurním "prášením". Nekritický obdiv panstva a jeho lhaní způsobí řadu komických situací.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec starých časů. Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
01.11.2024 5 z 5

Popis starých krásných časů ovšem jak pro koho.Knížku mám moc ráda a líbil se mi i film.
Pan Vančura píše tak zvláštním stylem a mám ještě ráda Kubulu a přiznám se že tyto dvě knížky mi asi stačí nic jiného mně neláká.

Villon
14.08.2024 5 z 5

Ano, k Vančurovi a jeho stylu psaní a nespecifickému humoru musí člověk dospět. Konec starých časů jsem četla v období ne až tak úplně rozumové dospělosti a čtenářské vyspělosti ( no kde se tyto myšlenky ve mně práve teď berou, to sama nechápu :-))) ), ale četla jsem knihu při cestě do práce ve směru Třebova-Hradec a dvakrát jsem málem přejela hlavní stanici...dokonalý popis postavy, naprosto úžasný popis doby ...jedine co jsem čekala, protože jsem viděla i film, tak trochu více odlehčení a legrace. To v knize nebylo, ale nemělo to v žádném případě vliv na kvalitu zpracování filmu ani na kvalitu četby.

fruitbueno
23.03.2024 3 z 5

Mít očekávání se nevyplatilo, do Vančury se mi dlouho nedařilo začíst a to nevěstí nikdy nic dobrého. Cením si jako vždy nádherného poetického jazyka, umně popsaných postav, kterých bylo ale hrozivě moc. Často se slily v jedno a co hůř, byly mi jedno...

35 nových eknih zdarma ke stažení

21.12.2021

Kniha Konec starých časů v seznamech