Konec Věčnosti přehled
Isaac Asimov
Po miliony let si pozemšťané vyprávějí zkazky o podivném, nedosažitelném místě, které se nazývá Věčnost. Lidská fantazie opředla bájný svět závojem mýtů a legend – ale pravda je ještě podivnější. Věčnost, to je sídlo všemocné korporace, která ovládá cesty v čase a s fanatickou vírou ve vlastní poslání upravuje lidské dějiny. Každý zásah do historie je veden snahou vymýtit veškeré zlo, zbavit lidstvo válek a utrpení. Andrew Harlan až dosud tomuto úkolu oddaně sloužil. Jenže teď odhalil podivnou chybu v samých základech Věčnosti. Zdá se, že Věčnost vůbec nemohla vzniknout – jak je tedy možné, že existuje…?... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1993 , AlbertOriginální název:
The End of Eternity, 1955
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec Věčnosti. Přihlašte se a napište ho.
Knížku znám málem nazpamět, kolikrát jsem ji četla.
Čím to je, že cokoliv Asimov napsal, 100% se tím trefil do mého vkusu?
Ke knize jsem přišla docela náhodně, a to díky letošní Čtenářské výzvě (kategorie hodiny na obálce knihy, v rámci jednoho vydání kniha splňuje). A zase se mi potvrdilo, jak je Čtenářská výzva fajn, že vás dovede ke knihám, ke kterým byste se jinak (možná) nedostali. Konec věčnosti není žádná Popelka ve tvorbě I. Asimova, ale nepatří ani k jeho nejprofláknutějším dílům. Přesto je to kvalitka, která by si zasloužila více pozornosti. Byť je dílo 70 let staré, nabízí celkem originální pojetí tématu cestování v čase.
Knižní novinky (25. 2. - 3. 3.)
24.02.2013
Kniha Konec Věčnosti v seznamech
2009 | Nadace |
1993 | Já, robot |
2009 | Nadace a Říše |
1993 | Konec Věčnosti |
2010 | Druhá Nadace |
Kniha mě hodně bavila a svého času kdy byla vydána to musel být dobrý Banger. Jenomže, abych u ní dal plný počet tak bych v ní potřeboval detajlněji popsat žití ve Věčnosti atp. Má fantazie si to nějak nedokázala představit. Příklad: teď jdeme do nějaké kabiny a cestujeme staletími, jako jak cestují? Vesmírem a pak přistanou na planetu nebo jak, takových věcí tam bylo více. Ale doporučuju pro fandy sci-fi přečíst.