Konec vlka samotáře přehled
Miroslav Žamboch
Drsný a osamělý bojovník Koniáš pomalu, ale jistě stárne. Přibývají zkušenosti, jizvy, vzpomínky i ztráty. A nepřátelé. Má za sebou tolik bitev, ale kolik ho ještě čeká? Jednou ho všechny přízraky minulosti dostihnou a on se s nimi musí vypořádat. Je otázkou, zda tentokrát bude břitká mysl spolu s břitkým ostřím stačit. Jedno je jisté – řez půjde opravdu hluboko. Přežije osamělý vlk? Na počátku je zabitá dívka – a na konci…? Uvidíte sami. Tohle předčí vaše očekávání. (Říká Koniáš, ne my…) Dobrodružný příběh Konec vlka samotáře je součástí fantasy cyklu KONIÁŠ od jednoho z nejlepších spisovatelů české fantastiky, Miroslava Žambocha. Tomuto příběhu předchází chronologicky audiokniha Na ostřích čepelí I a II.... celý text
Novely Literatura česká Fantasy
Vydáno: 2016 , Walker & VolfInterpreti: Pavol Smolárik
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec vlka samotáře. Přihlašte se a napište ho.
„Všechno,
do čeho jsem se
v poslední době namočil,
klouzalo krví
a smrt sklízela bohatou úrodu.“
Na začátku zastihneme Koniáše v celkem pohodové náladě. Popíjí Cabernet Sauvignon. Jenže trochu z té barbarské povahy má i této restauraci. Nechává si víno převařit s hřebíčkem a skořicí. Pokud to místním číšníkům vadí, nedávají to na sobě znát. A samozřejmě jej obsluhují. Jak dlouho Koniášovi tato pohoda zůstane se dá počítat na minuty.
Malá ochutnávka:
Seděl jsem pohodlně rozvalený v křesílku, dlouhé nohy natažené daleko před sebe, a hosté podniku i číšníci se tvářili, že jim to ani trochu nevadí. Skoro to vypadalo, že jim nevadí ani mé ošuntělé oblečení, meč v odřené pochvě opřený o kraj stolu, aby byl po ruce, a kuše na druhé straně.
Zatím relativně v klidu sleduje dění v restauraci a pozoruje několik místních žen. Ženy zde mají stejná práva jako muži. Tedy, pokud sami chtějí. A smrtí jedné z nich začíná tento krátký, leč velmi povedený příběh. Koniáš s kapitánem Valerem tu zachraňují její výsost Annemari Dask. Ano, tu dívku, kterou před třemi lety Koniáš vykoupil z otroctví a zavedl jí domu. Žena, a už je opět v nesnázích.
Citát: Barbaři! Nemají označené víno a ženy tady nepoužívají spodní prádlo.
Příjemná jednohubka. Je tu plno soubojů, dobrodružství a dokonce i lásky. Akorát Koniáš to neměl moc jednoduché. Ke konci to má napětí se slušnou dávkou překvapení..... Je to jedna z mála knih, nebo spíš povídek, co mám v elektronické podobě. Psaná knížečka už se za rozumnou cenu nedá sehnat. Ale mě to nevadí. K příběhu se časem ještě vrátím.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )
Citát: Svět není špatný, když od něj nežádáte příliš a máte dost peněz, abyste si mohli dovolit dobré víno.
„Ženy měly stejná práva jako muži – tedy pokud o ně stály.“
„Svět není špatný, když od něj nežádáte příliš a máte dost peněz, abyste si mohli dovolit dobré víno.“
„Všechno, do čeho jsem se v poslední době namočil, klouzalo krví a smrt sklízela bohatou úrodu.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Konec vlka samotáře v seznamech
přátelství napětí česká fantasy dobrodružství souboje hrdinská fantasy
2007 | Drsný spasitel |
2009 | Na ostřích čepelí |
2003 | Bez slitování |
2004 | Ostří oceli |
2010 | Čas žít, čas zabíjet |
Koniáš!
Po prekvapení v podobe čítanej verzie "Na ostřích čepelí" som opäť siahol po tejto možnosti. Neľutujem; krátke, ale vydarené pokračovanie dobrodružstiev Koniáša. Za mňa maximálna spokojnosť a verím, že časom sa dostanem aj k ďalším knihám pána Žambocha.