Konečně normální vražda přehled
Dominik Dán
Naše Mesto / Případy Richarda Krauze (Deník dobrého detektiva) série
Na podzim roku 2008 rozehrává detektiv Krauz špionážně-detektivní hru, aniž by věděl, kdy a jak skončí. Čeká na odpověď z Vídně, a přitom přemýšlí, jak pomoci svému demotivovanému kolegovi strádajícímu v koutě kanceláře. Řešení přijde samo: šéf oddělení je pošle vyšetřit nález mrtvoly mladé dívky visící na stromě. Potěšený Chosé se okamžitě chopí iniciativy, hlavně, ať se už nemusí hrabat ve starých Krauzových případech. Nakonec vezme „normální vraždu" za svou a vrhne se do vyšetřování, i když nikomu není jasné, jestli šlo o vraždu, sebevraždu, nebo jen o nešťastnou náhodu. Chosého to ale netrápí, má svůj případ, má svou verzi a je přesvědčený, že krásnou Gretu někdo zavraždil. Prazvláštní na tom je, že Burger s Hanzelem právě vyšetřují tři roky starou vraždu podobné dívky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konečně normální vražda. Přihlašte se a napište ho.
Chosé a jeho velký případ. Spolu s ním Krauz, mírně v pozadí ostatní chlapci ze stojednačtyřicítky a čtenář může krůček za krůčkem sledovat jejich vytrvalé a trpělivé odhalování pravdy. Tentokrát bez velkých šéfů podsvětí a bez tajných služeb. Humor naštěstí nechybí, stejně jako vysoká míra pravděpodobnosti a pocit, že tohle prostředí je domácí, pochopitelné, prostě Naše Město. V podstatě ale jde znovu o smutný příběh s tragickým osudem dívek, nasměrovaných jejich zářivou krásou na slepou kolej.
90 % (zatím 172 hodnotících s průměrem 91 %).
…
Krauz sa obliekal najtichšie, ako vedel, ale uši policajtovej ženy sú možno ešte tenšie než policajtské.
„Ideš?“ zašomrala, pomrvila sa.
„Akcia.“...
„Keď sa budeš vracať, niekedy na budúci týždeň, zastav sa v potravinách, tiež tam majú akciu, kúp si niečo na jedenie, ja odchádzam k mužovi, ktorý ma bude milovať.“
„To som bol ja pred chvíľou, a ak mi neutečieš, budem aj ďalej, až do smrti.“
„Rozmyslím si...“ otočila sa mu zadkom, ale nočnú košeľu si nezabudla vyhrnúť, aby videl, o čo prichádza.
Naše parta kriminalistů je přizvaná, zda se v případě dívky visící vysoko v koruně stromů jedná o vraždu, sebevraždu nebo nešťastnou náhodu. Chosé už se strašlivě nudil, tak se s Krauzem radostně vrhl na tento případ a setkáme se i s naší známou Kowalskou. Není to žádný akčňák, ale vyšetřování je stejně jako u dřívějších případů prošpikované vtípky a špičkováním policistů a tady vtipkuje i Krauzova manželka. Také proto DD ráda čtu, dávám plný počet.
Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)
12.05.2024
Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)
03.12.2023
Kniha Konečně normální vražda v seznamech
2016 | Smrť na druhom brehu |
2007 | Cela číslo 17 |
2005 | Popol všetkých zarovná |
2012 | Uzol |
2013 | Básnik |
Opäť skvelý príbeh, v tomto podaní sa vyjadrilo prianie Chosého vyšetrovať konečne normálnu vraždu, avšak to sa trochu prerátal, pretože táto vražda nebola určite normálna ani obyčajná. Zase som sa i zasmiala nad dialógmi na stanici i posmutnela nad tragickým osudom naivných dievčat. Miestami mi v hlave vyrastali otazníky nad určitými spomenutými prípadmi, ktoré neviem, či sa udiali v iných knihách alebo nie (viz. Zora). Tak budem čakať či sa k tomu postupne dostanem alebo nie.